CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Najtvrdšia skúška v histórii CK BB v Azerbajdžane

Pretekárov CK BB čakal doslova a do písmena nabitý pretekový máj. Prvý raz v histórii bol na pláne okrem tradičných V4 jednorázových pretekov 2. kategórie aj štart na dvoch „jednotkách“, Tour of Azerbajdžan a Tour of Estonia.

V Azerbajdžane  v konkurencii Prokontinentálnych celkov Rusvelo, Novo Nordisk, či Androni Giocattoli a špičky kontinentálneho okruhu Adria Mobil, Kolls či Synergy Baku, to bol krst ohňom. Najväčšie problémy robili pretekárom terezínové veterné terény. Aj vďaka malým skúsenostiam jazdy na vetre okorenenej ťažkými kopcami, sa do záverečnej etapy nedostali kôli odstúpeniu z rôznych dôvodov Viglaský, Hraško a Fraňo. Palčák s Debnárom a Bátorom bojovali až do konca, no na náročnom okruhu v Baku, kde sa budú konať Európske hry, sa nakoniec v limite do cieľa prepracoval len Palčák.

„Pred štartom sme nemali veľké oči. Bola to po vlaňajšom Tour de Iran druhá skúsenosť na pretekoch UCi 2.1. Doplatili sme trošku na ustráchanú jazdu s veľkým rešpektom voči súperom, no každá absolvovaná etapa na podobnom podujatí v podobnej konkurencii má cenu zlata. Preteky boli inak zorganizované fantasticky a cieľ organizátorov posunúť ich do HC kategórie je absolútne reálny. Navyše preteky dávam od tretej etapy Eurosport v priamom prenose, celá akcia mala výbornú úroveň. Mediálne sme sa blysli aj tým, že Jozef Palčák sa mihol v promoklipe, ktorý rotoval ešte dlho po pretekoch na Eurosporte a bude zrejme základom pri propagácii nasledovného ročníka a rovnako tak člen realizačného tímu a maskot Ľubo Kundrata, ktorý v Baku zožal obrovský obdiv a publicitu a lá El Diablo“ zhodnotil premiérovú účasť na Tour de Azerbajdžan jazdiaci manažér Fraňo.

fotogaléria Tour de Azerbajdžan

„Na pretekoch V4, ktoré nasledovali po Azerbajdžane sme chceli prerotovať všetkých pretekárov. Tá mladšia a menej skúsená časť  Vančo, Rusina, Hraško, Vozár s dvojicou skúsenejších Bátorom a Debnárom absolvovala Poľsko a Čechy. Bohužiaľ, na rovinatých aj mierne veterných miestach boli schopní bojovať, no akonáhle sa prišlo do kopcov, tam bol konkurencieschopný jedine Debnár,“ zhodnotil vystúpenie Fraňo.

 Na maďarsko-slovenskej časti pretekala skúsenejšia zostava Palčák, Harag, Debnár, Viglaský, Bátora, Vančo-resp. Fraňo.  Tam bolo vystúpenie o poznanie lepšie.  Na lepší výsledok chýbal i kus šťastia. Do hromadného pádu sa v Maďarsku zaplietol Palčák s Debnárom i Haragom, niekoľko stoviek metrov pred cieľom, čo zabránilo najmä Palčákovi pretlačiť sa do prvej dvadsiatky, napriek dobrej pozícii. Na Slovensku sa v rýchlom dojazde najlepšie zorientoval Bátora, no na štrnáste miesto z Okolo Slovenska pred dvomi rokmi v rovnakom dojazde nedosiahol a obsadil 32. priečku.

„Nie sme úplne spokojní s účinkovaním niektorých pretekárov, teda nastal čas na zmeny. Rozlúčili sme sa s Rusinom a do tímu sme na skúšku a hosťovanie zaradili Jaroslava Chalása, ktorý obsadil pekné 19. miesto na pretekoch V4 na Slovensku, či obsadil viacero umiestnení v top 5 na Tour de Senegal. Bude musieť nastať podstatné zlepšenia v krátkom čase u viacerých ostatných pretekárov,“  dodal Fraňo.

Dobré výkony posunuli Tomáša Haraga do reprezentačného dresu na Svetový pohár U23, preteky Nations cupu „Závod Míru“. Náročné tri etapy v kopcovitom teréne absolvoval  s úlohami pomoci lídrovi Bellanovi.

„Nie som celkom spokojný s výsledkom a ani výkonom, jazdil som vzadu, čo sa podpísalo i na výsledku, no verím, že absolvovanie Karpatských kuriérov, či Závodu Míru s reprezentačným tímom ma posunulo opäť výkonnostne vpred pred blížiacimi sa dôležitými pretekmi Okolo Slovenska a MSR v Žiline,“ povedal na margo reprezentačného vystúpenia Harag.

..

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.