CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Slováci opäť v Maroku

CK Banská Bystrica štartovala opäť na troch jednorázových pretekoch UCI v Maroku na počesť výročia narodenia korunného princa Moulaya Hassana v zložení Jozef Zima, Martin Fraňo, Roman Zrelica a Karsten Keunecke. Vo zvlnenom teréne a veľmi veternom počasí sa v medzinárodnej konkurencii 90 pretekárov nestratili.

Prvý deň v silnom vetre sa po lete do Maroka trochu rozkukávali, a trochu prepásli skupinu, ktorá už pokračovala až do cieľa. Zvíťazil Argentínčan Richeze v službách maďarského Bettonexpress Tecnofilm Continental team, pred Alžírčanmi Hannachim a Laagabom. Zrelica skončil 39. (-5:18min), Fraňo 57. a Keunecke 65. (-9:33min), keď v časovom limite 5% straty na víťaza dokončilo len 67 pretekárov.

 

Na druhý deň už nenechali nič na náhode. V uniknutej skupine, ktorá už takmer od začiatku udávala tempo, bol veľmi aktívny Zrelica. V závere 136km dlhej etapy už ale nestačil v stúpaní tempu, a prepadol sa do druhej skupiny prenasledovateľov. Zvíťazil Maročan El Aamoury, pred Alžírčanom Laagabom a Talianom Angellonim. Hrdina Zrelica skončil len tesne za finančne hodnoteným umiestnením na 24. mieste so stratou 3:40min na víťaza. V rovnakej skupine na 29.mieste skončil Karsten Keunecke. Martin Fraňo prišiel do cieľa v tretej skupine so stratou 5:20 na 55.mieste. Preteky dokončilo v časovom limite opäť len 65. pretekárov.

Tretí deň už poučení predchádzajúcim vývojom banskobystričania kontrolovali situáciu na špici pelotónu. No v závere 110km etapy na 6km okruhoch po nábreží Casablanky sa schyľovalo k záverečnému hromadnému dojazdu. Keunecke so Zimom a Zrelicom sa snažili v závere pripraviť čo najlepšiu pozíciu pre Frańa. Zhruba 2km pred cieľom vo veľmi riskantnom a rýchlom dojazde s vetrom došlo na samej špici pelotónu k pádu. V hromadnom páde, kde v šesťdesiatkilometrovej rýhlosti lietali bicykle aj pretekári vzduchom sa ocitla takmer polovica pretekárov. Tvrdo si to odniesol aj v samej špici idúci Fraňo, ktorý sa po salte vzduchom ocitol nepríjemne doudieraný na zemi. Zrelica sa síce vyhol prvému pádu, no pár metrov potom sa zaplietol do ďalšieho na kruhovom objazde, ktorý vznikol následkom toho prvého a tiež sa nepríjemne zranil na boku. Štastie v nešťastí mal Jozef Zima, ktorý sa nepríemnému pádu len o vlások vyhol, a v závere bojoval o najvyššie umiestnenia, ako aj o UCI body v malej hŕstke cyklistov, ktorí sa hromadným jatkám vyhli. V závere obsadil výborné 11.miesto so stratou 4sekundy na víťazného Taliana Angeloniho, Karsten Keunecke obsadil 19.miesto so stratou 11 sekúnd. Doudieraní Zrelica s Fraňom došli do cieľa na 28. resp. 32.mieste so stratou 39sekúnd na víťaza. Preteky dokončilo opäť len 68 pretekárov z 90 štartujúcich. Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2010.

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.