CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Bátora víťazom Slovenského pohára mužov v Bratislave

Slovenský pohár mužov a mládeže v cestnej cyklistike pokračoval dvojkolom v Bratislave.

 

 

 

 

V sobotu sa bojovalo o body do Slovenského pohára mužov a mládeže v kritériu v Petržalke. V kategórii kadetov vzorne bojovali Zuzka Vojtášová i Lívia Hanesová, no na najlepších kadetov nestačili hlavne silovo a obsadili miesta na začiatku druhej desiatky.
V hlavnej kategórii mužov začalo na štarte pršať, čo veľmi preosialo štartovné pole v ostrej zákrute na rýchlom a technickom 800 metrovom okruhu. Okamžite od štartu šiel do čela Lukáš Bátora, ktorý väčšinu pretekov absolvoval sám a pozbieral takmer všetky body. Aj keď ho v závere dostihol Schwabik z Interu, víťazstvo si nenechal vziať. Dobrý výkon CK BB potvrdil aj piatym miestom Miroslav Debnár.

"Po náročných päťetapových pretekoch Sibiu Tour som takmer celý týždeň oddychoval, nečakal som, že by sa mi šlo tak dobre. No dážď, aj ostré zákruty v šikane mi vyhovovali, pripomínalo mi to cyklokros, tak som to skúsil a vydržalo mi to až do cieľa. Toto víťazstvo ma prekvapilo, no som nadmieru spokojný," povedal v cieli šťastný víťaz Lukáš Bátora.

V nedeľnajších pretekoch jednotlivcov privítalo pretekárov opäť daždivé počasie. Na štarte pretekov kadetov opäť nechýbali obe ženy CK Banská Bystrica. Tentokrát šli veľmi aktíve a až do posledných metrov bojovali o víťazstvo, no v záverečnom špurte obsadili 9. resp. 12. miesto. S prehľadom však porazili striebornú medailistku z MSR Kadlecovú.

Na štarte pretekov mužov nechýbala okrem CK Banská Bystrica ani celá Dukla Trenčín, Inter Bratislava a rovnako ostatní pretekári z menších klubov. Očakávala sa tuhá taktická bitka. Už od štartu sa odpútala pätica pretekárov, ktorá sa vzdialila pelotónu a vydržala až do cieľa. Početné zastúpenie využili pretekári Dukly, keď sa z víťazstva radoval Kolář pred Tyborom. Roman Zrelica obsadil smolné piate miesto. Za nimi sa pelotón potrhal na kúsky. V druhej trojčlennej skupine dorazil do cieľa na ôsmom mieste Bátora, za nimi v dvojici na desiatom mieste Fraňo.

V celkovom poradí sa výborný víkend pre Bátoru podpísal na tom, že sa Lukáš posunul na priebežné piate miesto v Slovenskom pohári, Debnár je priebežne siedmy, Zrelica desiaty a Fraňo dvanásty. V súťaži klubov si CK BB upevnil priebežné druhé miesto za Duklou Trenčín, pred Interom Bratislava.

"Kritérium bolo pre nás výborné zásluhou Bátoru a jeho víťazstvo a aj štýl, akým ho predviedol, je skvelý. V nedeľu sme trošku zaspali začiatok a škoda, že so Zrelicom tam nebol ešte jeden pretekár, Roman podľahol vpredu presile. Za touto skupinou to už bola vyrovnaná partia, tieto preteky SP majú náboj, je fajn, že sa ich zúčastňuje kompletná slovenská špička, aj keď sme všetci v civile dobrí kamaráti, cez preteky si nikto nič nedaruje a súboje Dukly, CK BB a Interu sú napäté a sú zároveň výbornou prípravou na medzinárodné podujatia. Tím si teraz trochu oddýchne a čaká ho záverečná príprava na jeden z dôležitých vrcholov sezóny Tour de Guyane v Južnej Amerike, kde chceme bojovať o víťazstvo v etape a niektorý z dresov. Haringa s Glajzom a Bátorom, či ženy, samozrejme čakajú Majstrovstvá Slovenska v cross country," zhodnotil víkend v Bratislave a ďalšie plány kapitán tímu Martin Fraňo.

Výsledky kritéria v Petržalke

Výsledky pretekov jednotlivcov v Šenkviciach

Priebežné poradie Slovenského pohára mužov

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.