CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring vicemajstrom Slovenska v cross country

V dňoch 21. a 22. júla 2012 sa v lyžiarskom stredisku Snowland Valča konali Majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike v disciplíne cross-country a v šprinte.

 

 

Usporiadateľom bol v tejto sezóne ŠK ZNIEV Kláštor pod Znievom, Obecný úrad Valča, YETI s.r.o. a Slovenský zväz cyklistiky.

Centrum pretekov bolo situované priamo v lyžiarskom stredisku, na slovenské pomery mierne technickejší okruh a náročný na výkonnosť pretekárov viedol priamo zjazdovkou a priľahlými lesmi, v ktorých si mohli diváci nájsť najatraktívnejšie úseky trate. Veľká pochvala patrí organizátorom za vynikajúco pripravený okruh, na ktorom by bola škoda v budúcnosti neusporiadať aj medzinárodné preteky UCI.

V sobotu 21. júla bola na programe disciplína XCE, eliminačný šprint, v ktorom sme mali zastúpenie len v kategórii mužov, v zastúpení Glajza a Haring. Práve Haringovi sa prekvapivo podarilo zvíťaziť v kvalifikácii najrýchlejším časom okruhu, no vo vyraďovacích bojoch sa dokázal prebojovať aj spolu s Glajzom len do "malého finále" o 5. – 8. miesto. Práve v ňom mal Róbert pád a skončil v záchytných sieťach vedľa trate, z ktorých sa síce rýchlo vymotal, no na lepšie ako 7. miesto to už nebolo. Haring po zlom štarte skončil ôsmy.

Róbert Glajza tesne po dojazde: ,,Bol som prekvapený, že som sa vôbec prebojoval cez kvalifikáciu do vyraďovacích bojov. S o generáciu mladšími pretekármi som si v takto rýchlej a dynamickej disciplíne na viac ani neveril, prekvapila ma technická náročnosť trate. Prišiel som si viac menej len prezrieť trať na zajtrajšie XC preteky, bude to veľmi ťažké..."

V nedeľu pokračovalo podujatie hlavnou disciplínou XCO, Olympijským cross-country. Tu sme mali posilnené zloženie aj o krajšiu časť tímu v podobe Vojtášovej a Hanesovej, ktoré doplnili štvoricu mužov elite: Bátora, Palčák, Glajza a Haring.

Na štarte elitnej mužskej kategórie sa zišla komplet slovenská špička, v podobe bratov Lámiovcov, Milana Barényiho, Jozefa Bebčáka, Martina Škopeka, Martina Kostelničáka, či našich zástupcov Glajzu, Bátoru a Haringa. Tesne po štarte mal pád Bebčák. Po prvom kole sa na špici pretekov usadila skupina štyroch pretekárov, bratia Lámiovci, Barényi a Haring. Zásluhou Haringa sa v ďalšom kole zredukovala na dvoch ľudí, Michala Lámiho a Martina Haringa. Dvojica spolupracovala až do štvrtého kola zo šiestich, keď na najvyšší bod trate zaútočil práve Lámi a dokázal sa striasť Haringa. V tomto poradí pretekári prešli aj cieľovou páskou, na 3. mieste ich doplnil matador Milan Barényi, 4. Bebčák a 5. miesto po fantastickom bojovnom výkone obsadil náš Lukáš Bátora. Haring tak po dvoch bronzoch Hanesovej z maratónu a cesty pridal ďalší kov z MSR pre CK BB, tentokrát strieborný.

Haring po pretekoch povedal: ,,Od štartu sa mi šlo veľmi dobre, podarilo sa mi zo skupiny odtrhnúť Barényiho, čo ma ukľudnilo. Prekvapivo som nestrácal v technike, no po výkonnostnej stránke som nedokázal udržať rozhodujúci nástup Michala. Trošku som z toho sklamaný, veril som si, že by to dnes mohlo vydať, no opäť som prehral."

Na technickej trati svoje snaženie vzdal Glajza a v treťom kole odstúpil, Palčák došiel na 10. mieste.

V ženskej kategórii pre technické problémy odstúpila Zuzka Vojtášová, jej kolegyňa Lívia Hanesová "doputovala" so stratou jedného okruhu na mieste šiestom, v technických, krátkych a rýchlych tratiach má stále rezervy najmä v technike, no pomaličky sa to zlepšuje.

Výsledky z MSR šprint

Výsledky z MSR cross country

Reportáž STV v Góloch bodoch sekundách. (od 13:25min.)

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.