CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Glajza s Haringom v reprezentačnom drese v Rumunsku

V dňoch 9. – 12. augusta 2012 sa slovenská reprezentácia v zložení Róbert Glajza (CK Banská Bystrica), Martin Haring (CK Banská Bystrica), Marek Čanecký (Salcano), Ján Chalupčík, Jakub Bučo a Dominik Zaťko (všetci Inter Bratislava) predstavila na Tour of Szeklerland (UCI 2.2).

 

 

Pretekov sa zúčastnil doposiaľ najväčší počet účastníkov vo svojej histórii – 20 tímov z 16 krajín, čo znamenalo prítomnosť 135 športovcov. Pretekári 6. ročníka tejto Tour prešli piatimi etapami a absolvovali cca 500 km za štyri dni.

Úvodná etapa, v piatok 9. augusta, preverila pripravenosť tímov v rámci tímovej časovky na trase Miercurea Ciuc – Manastirea Fagatel (22,2 km) s prevýšením 450 metrov. Reprezentačný tím Slovenska prešiel cieľom so stratou 4:34s na víťazný tím z Rakúska – RC ARBÖ WELS GOURMETFEIN.

V ďalší deň, piatok 10. augusta, čakala na pretekárov 160 km etapa s dvoma prudkými kopcami, pričom štart aj cieľ etapy bol v meste Miercurea Ciuc. Etapa bola poznačená hromadným pádom 7 jazdcov. Zo slovenských pretekárov prišiel do cieľa s najmenšou stratou na víťaza (+6:13) Marek Čánecký, zástupcovia CK Banská Bystrica Martin Haring a Róbert Glajza prišli do cieľa so stratou 16:34s v hlavnom pelotóne, ktorý sa pred cieľom potrhal na menšie skupinky. Ďalší slovenskí reprezentanti z  klubu Inter Bratislava dorazili do cieľa s viac ako polhodinou stratou na víťaza, a tak nestihli časový limit, čím boli z ďalšieho zápolenia vyradení.

V tretej etape, na extrémne dlhej 180 km trase Miercurea Ciuc - Harghita-Bai (sobota 11. augusta), pokorili pretekári tri horské prémie z kategórie B a jednu kategórie C, ale aj tri šprintérske prémie. S dvoma náročnými kopcami v prvej polovici etapy a cieľovým stúpaním s dĺžkou 15 kilometrov (4,2 %), za ktoré by sa nehanbili ani na Grand Tour, si z okresanej zostavy slovenského tímu najlepšie poradil práve náš Martin Haring, pričom obsadil výborné 11. miesto so 48 sekundovou stratou na víťaza – Chorváta Matija Kvasinu, ktorý túto trať pokoril v čase 04h 35m 59s.

"Dojazd v dlhom a v závere prudkom kopci mi vyhovoval. Chcel som zopakovať víťazstvo z pred mesiaca zo Sibiu Tour, tímy i zloženie pelotónu bolo podobné. Prvý nám poodskočil, no ostatok, čo zostal vpredu bojoval o druhé miesto. Snažil som sa, ale nohy mi nešli veľmi dobre, necítil som sa vo svojej koži, tak som skončil až 11ty. Straty boli minimálne, na druhé miesto to bolo len 14 sekúnd. Skrátka som nemal svoj deň. Škoda, lebo inak by mi takýto záver veľmi vyhovoval." povedal v cieli najťažšej etapy Martin Haring

V nedeľu 12. augusta, v posledný deň pretekov, čakali na cyklistov 2 poletapy. Ráno od 10:30 hod štartovala individuálna časovka na 7 km, celá v 6 % stúpaní, teda ideál pre vrchárov, v popoludňajších o 17:00 hod. hodinách ukončili pretekári Tour poslednou etapou so štartom o 17,00 hod. a finišom na 5,5 km mestskom okruhu, ktorý absolvovali 17 krát. Celková dĺžka tejto zvlnenej etapy bola 129,8 km, s ktorou si výborne poradil bývalý pretekár práve nášho klubu CK Banská Bystrica, dnes člen tureckého kontinentálneho tímu Salcano, Marek Čánecký. Zachytil únik skupinky asi 9 jazdcov, a tak bol v čele etapy až do posledného kola, kde sa už aj táto skupinka vďaka nástupom jednotlivých jazdcov rozpadla a do cieľa prichádzali pretekári v podstate po jednom. Marek však stratil len 4 sekundy na víťaza a vybojoval tak v záverečnej etape 5. miesto.

Celkovým víťazom sa stal 29-ročný Vitaliy POPKOV z ukrajinského kontinentálneho tímu ISD – LAMPRE CONTINENTAL TEAM s 22-sekundovým náskokom pred tímovým kolegom Anatoliyom PAKHTUSOVOM a tretím – Slovíncom Matejom MARINOM jazdiacim za rakúsky tím RC ARBÖ WELS GOURMETFEIN.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu.

Zúčastnené tímy:

1. TUSNAD CYCLING TEAM (ROU) – kontinentálny tím

2. LKT-TEAM-BRANDENBURG (GER) – kontinentálny tím

3. KOLSS CYCLING TEAM (UKR) – kontinentálny tím

4. SP TABLEWARE CYCLING TEAM (GRE) – kontinentálny tím

5. ISD – LAMPRE CONTINENTAL TEAM (UKR) – kontinentálny tím

6. NATIONAL TEAM OF SERBIA

7. NATIONAL TEAM OF BELARUS

8. NATIONAL TEAM OF HUNGARY

9. NATIONAL TEAM OF SLOVAKIA

10. CCN-RACING FORCE (HKG)

11. C.C. BURGAS (BUL)

12. NESSEBAR SHOCKBLAZE CYCLING TEAM (BUL)

13. CMI / THE TRILOGY GROUP (USA)

14. HEMUS 1896-TROYAN (BUL)

15. TEAM FORMAN CINELLI (CZE)

16. BRISASPOR (TUR)

17. TACC – TEL AVIV CYCLING CLUB (ISR)

18. RC ARBÖ WELS GOURMETFEIN (AUT)

19. CS OTOPENI (ROU)

20. CLOSE2 CARRERA GI-ESSE (HUN)

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.