CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Martin Haring ukončil životnú sezónu 38. miestom na Majstrovstvách sveta v Hoogerheide

Prvý februárový víkend hostilo tohtoročné Majstrovstvá sveta holandské Hoogerheide.

Trať s piesčitým povrchom pozostávala z rýchlych rovinatých úsekov, z technickej lesnej pasáže s niekoľkými výjazdmi, dvoch asfaltových úsekov a výbehu. Inak rýchlu jazditeľnú trať značne poznamenal nočný dážď. Na trati sa vytvorilo množstvo hlbokých blatistých úsekov s koľajami a trať sa stala značne silovo náročná.

Tieto podmienky nenahrávali príliš do kariet našim reprezentantom, keď Martin Haring obsadil až 38. miesto, so stratou šiestich minút, Róbert Gavenda bol klasifikovaný na 47. mieste.

"Mal som pomerne dobrý štart, ale veľa som strácal v blatistých úsekoch, ku koncu som začal robiť množstvo chýb, niekoľko krát som šiel cez riadítka v blatistých úsekoch a postupne som sa prepadával skoro až na koniec štartového poľa, k pretekárom z nie veľmi typických cyklokrosových krajín. Silové trate mi príliš nesedia. Po vydarenom úvode sezóny a skoro stabilných umiestneniach do 30. miesta vo Svetovom pohári, som čakal od seba viac. Z výsledku, ako aj môjho výkonu na Majstrovstvách sveta, som sklamaný. Bohužiaľ, byť vôbec konkurencieschopný svetovej cyklokrosovej špičke v našich amatérskych podmienkach, je čoraz ťažšie."

"Martin ukázal túto sezónu stabilné výsledky a hlavne výkonnostný vzostup. Najmä na začiatku sezóny podával skvelé výsledky. Je náročné udržať si dobrú fazónu celú sezónu, v závere už nemal tú formu, ako na jej začiatku. Keď to však zhodnotím globálne, tak titul majstra Slovenska, plus skvelý výsledok v Tábore, no i na iných pretekoch v prvej polovici sezóny, sú veľmi dobré. Rovnako tak celkové 24. miesto vo Svetovom pohári a posun v UCI rankingu na 30. miesto sú krokom vpred. Verím, že ako sa každoročne v svetovom rebríčku posúva, tak tomu bude aj nasledujúcu sezónu, ktorá vyvrcholí na Majstrovstvách sveta v českom Tábore," zhodnotil celosezónne výkony manažér Martin Fraňo.

photo by Lydia van der Merrsche (zdroj fb)

Výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2014

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.