CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring víťazne v druhom kole SP v MTB

V nedeľu 4. mája sa v Dvorníkoch neďaleko Serede pretekalo na trati druhého kola Slovenského pohára XCO.

Technická trať dlhá 3,8 km poriadne preverila výkonnosť aj technickú zdatnosť pretekárov všetkých kategórií.

Za CK Banská Bystrica sa na štart v kategórii Elite a U23 postavili Martin Haring a Jakub Vančo, v kategórii Masters B Róbert Glajza, ktorý získal 3. miesto a v kategórii Mini chlapci Christian Haas, ktorý finišoval tesne pod stupňami víťazov na 4. mieste.

Hlavná kategória elite štartovala ako posledná a vtedy bola trať už veľmi prašná a o to ťažšia. Na štart sa postavilo 29 pretekárov. Haring ani Vančo neštartovali na prvom kole Slovenského pohára, a tak štartovali zozadu štartového poľa. Haring prvý krát naostro testoval nový bicykel, tímovú Meridu BigSeven 27.5´ s vybavením Sram XX. Test dopadol na výbornú, nakoľko Haring s časom 1:25:48 zvíťazil s náskokom dvoch minút pred Poliakom Bogdanom Czarnotom z tímu Kross racing team. Tretí do cieľa prišiel Milan Barényi jazdiaci za Trek KCK Oslany. Vančo obsadil 14. miesto celkovo a 5. v kategórii U23.

Jakub Vančo: "Cez víkend neboli na Slovensku žiadne cestné preteky, a tak som sa rozhodol ísť XCO v Dvorníkoch. Bral som to viac ako kvalitný tréning, nakoľko XCO som už rok nejazdil a tento rok som ešte na horskom bicykli nesedel. Samozrejme som chcel aj tak skončiť s čo najlepším výsledkom. Trať bola veľmi technická a na troch miestach sa išlo pomedzi stromy blízko seba, kde som sa len tak tak zmestil. Po štarte som sa prepracoval na 8. miesto, ale hneď po prvom zjazde som musel stáť a nahadzovať reťaz. Zameškané som si rýchlo dobehol, ale v poslednom zjazde prvého kola som to prehnal a vyletel som z trate. Kým som sa vrátil pre zakliesnený bicykel, bol som úplne posledný. Potom som šiel zjazdy už pomaly, na istotu a stretené som dobiehal vždy iba hore kopcom. Nechcel som sa horšie zraniť. Na mojej jazde bolo vidno, že som na horskom bicykli už dávno nejazdil. Nakoniec z toho vydalo 14. miesto. Gratulujem kolegovi Haringovi, ktorý peknou rýchlou jazdou suverénne zvíťazil."

 

Martin Haring: "Tento rok vstupujem do MTB sezóny o niečo neskôr ako obvykle, chcel som si hlavne oddýchnuť po krosovej sezóne a dobre sa pripraviť na tú nadchádzajúcu MTB. Absolvoval som reprezentačné sústredenie v Španielsku a etapové preteky Tour de Maroc. Dnešné preteky som bral ako dobrý test mojej pripravenosti a nového materiálu. S výkonom vzhľadom na to, že to boli moje prvé tohtoročné XCO preteky som spokojný, mám z toho dobrý pocit a chuť pracovať ďalej. Rovnako si zvykám na nové vybavenie v podobe bicykla BigSeven, v čom vidím obrovský prínos v zabezpečení po technickej stránke, ako aj po stránke jazdných vlastností oproti modelu O.Nine, ktorý som používal doteraz. Budúci víkend absolvujem UCI preteky v Rakúsku a ďalej MSR MX v Maríkovej. Koncom mája by som sa mal predstaviť na Svetovom pohári XCO v Novom meste na Morave, ktorým sa začína Olympijská kvalifikácia."

photo by : Peter Kolárik

výsledky

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.