CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Debnár pätnásty na Bielej stope

Druhá dvojica pretekárov CK BB štartovala počas posledného januárového víkendu na partnerskom podujatí Bielej stope.

To, že cyklisti sú aj dobrí bežci na lyžiach, dokázali aj vo výsledkoch. Pôvodne sa Bielej stopy mal zúčastniť aj Palčák, no ten nakoniec neštartoval kvôli chorobe. V sobotňajšej voľnej technike na 35km obsadil Miroslav Debnár celkové 15. miesto ako štvrtý v kategórii do 35 rokov so stratou  27 minút na víťazného Bajčičáka. Podmienky neboli najideálnejšie. Aj ked snehu bolo na poslednú chvíľu dosť, trať bola mäkká, nevymrznutá a lyže sa zabárali po členky do snehu, čo spôsobilo nemalé problémy práve Rusinovi, ktorý si na 20. kilometri stúpil na palicu a zlomil ju. Napriek tomu sa mu ešte podarilo dojsť do cieľa na 23. mieste v celkovom poradí, čo je bez jednej „končatiny“ až obdivuhodný výkon v konkurencii 180 štartujúcich.

Nedeľňajšej klasiky sa zúčastnil už len Debnár na šupinatých lyžiach, na ktorých tep neklesá ani v miernych zjazdoch a všade treba zaberať. To bolo už len kvôli srande, tréningu a bez snahy na dobrý výsledok. Nakoniec dobehol do cieľa na 84. mieste so stratou skoro 52 minút za víťazom Martilom Hojdekrom.

„Vôbec som netušil, na ktorej pozícii som celý čas, lebo po štarte sa to mlelo hlava-nehlava. Snažil som sa hlavne vykrviť nadoraz, zjazdy a rovinky som sa vždy za niekým vyviezol, čo mi dosť pomohlo v stúpaniach. Výsledok v cieli ma potešil. Dávno som si nezatrénoval v takomto vysokom tempe, aj preto som sa rozhodol štartovať v nedeľňajšej klasike. Tam ma však v každom zjazde obehlo minimálne dvadsať ľudí, ktorí sa ma nechápavo vkuse pýtali, čím som mazal lyže. V kopci som síce niektorých jedincov obehol, ale na nejaký výsledok to samozrejme zďaleka nestačilo. Šupiny patria kaprovi a nie na lyže," povedal v cieli Debnár.


výsledky

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.