CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring úspešne aj v úvode MTB sezóny

MTB sezóna odštartovala pre Martina Haringa krátkymi trojetapovými pretekmi UCI kategórie S2 v Srbskej Vojvodine.

 

Prvú etapu tvorila časovka do vrchu, kde sa Martinovi podarilo získať 2. miesto za víťazným Adrianom Brzoskom z Poľska, neskorším víťazom celého podujatia.

Druhú etapu tvoril maratónsky okruh, však s dĺžkou len 15 km. Etapu poznačilo počasie, keď po výdatnom nočnom daždi bola trať značne podmočená a  teplota na štarte dosahovala len 5 st.C. Martin sa pohyboval po štarte v druhej skupine, ktorá však bojovala až o 9. miesto a počas krátkych rýchlych pretekov sa mu nepodarilo prebojovať k prednejším pozíciám. Výsledok etapy znamenal aj prepad v priebežnom poradí z 2. na 9. miesto.

Finálna 3. etapa sa konala ako XC short-circuit, na krátkom 1,5 km okruhu, mierne pripomínajúcom cyklokros, s dobou jazdy 30 minút. Kolízia po štarte znamenala prepad v štartovom poli a následnú stíhaciu jazdu, bohužiaľ, v konečnom súčte to znamenalo opäť nabratie niekoľko desiatok sekúnd a prepad v celkovej klasifikácii na 11. miesto a zisk 20 UCI bodov.

,,Preteky som výborne odštartoval prvou etapou a spravil si dobrú východziu pozíciu. Druhý deň mi však nesadol a nedokázal som sa prepracovať do prvej skupiny, čo znamenalo značný prepad vo výsledkovej listine. V tretej etape som mal kolíziu hneď po štarte, čo malo zásadný negatívny vplyv na ďalší vývoj pri takto krátkych a rýchlych etapách. Som z toho sklamaný, pretože sa to rozbehlo veľmi dobre, ale štartoval som tu hneď po ťažkej Tour de Kamerun, takže som s nejakou super vyladenou formou ani nepočítal. Teraz si dám krátku pauzu a od polky apríla ma už čakajú skoro každý víkend klasické XCO preteky. Prvá časť sezóny tradične vyvrcholí svetovými poharmi v Novom meste na Morave a nemeckom Albstade koncom mája."

výsledky v sekcii kalendár pretekov 2015

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.