CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

25. ročník Regionálnej cyklistickej ligy zahájil Čanecký rekordom trate

 

Už 25. ročník Regionálnej cyklistickej ligy začal ako obvykle časovkou jednotlivcov so štartom v Hornej Mičinej a cieľom vo Veľkej Lúke.

Aj napriek veternému a nevľúdnemu počasiu sa na štarte zišlo 34 cyklistov. Na štarte chýbal rekordér trate Dominik Špilák, ktorý v poslednej vlaňajšej časovke pokoril rekord. Ostatná špička regíónu však bola pripravená na boj s časom na prvej časovkárskej skúške pred úvodom Slovenského pohára v časovke, ktorý čaká pretekárov už najbližšiu sobotu. Najmä Marek Čanecký nenechal nič na náhodu a v studenom počasí pri 8.st Celzia ako jediný odštartoval v kraťasoch. Na štarte mal dokonca svojho osobného mechanika s kompletným servisným náradím, všetko s jediným cieľom, získať rekord aj na tejto trati pre seba. Napriek vhodnému severnému vetru, ktorý však na tejto trati fúka takmer vždy, bola najväčším strašiakom zima, ktorú studený vietor vejúci zo zasnežených kopcov umocňoval.

Nakoniec sa ukázalo, že Marek Čanecký je na úvod sezóny pripravený výborne. Nenechal nič na náhodu a o 11 sekúnd prekonal doterajší rekord a stanovil jeho hodnotu na 11:25 min. Za ním skončila štvorica pretekárov CK Banská Bystrica v poradí Palčák, Fraňo, Rusina a Longauer. Otec ligy Ladislav Longauer predviedol solídny výkon, ktorým opäť naložil mnohým mladým súperom aj vo veku 64 rokov a na podobné získavanie mladých skalpov sa chystá i na prvom kole SP mužov v Suchej nad Parnou. 

Výsledky

Fotogaléria Adriany Vajsovej-Korytkovej

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.