CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Zrelicove víťazstvo v Martine

Cez víkend 21. - 22.7.2012 sa v rámci seriálu Merida road cup konali dvojetapové preteky v okolí Martina.

 

 

 

Keďže naši cyklisti štartovali tento víkend aj na MSR v cross country a niektorí si potrebovali aj oddýchnuť od pretekového kolotoča, na štart sa postavili v kategórii Muži B iba dvaja naši pretekári, Roman Zrelica a Ivan Viglaský.

V chladnom a veternom počasí čakalo pelotón desať okruhov s asi kilometrovým strmým stúpaním. Roman aj Ivan striedavo útočili, no v početnej prevahe iných tímov bolo ťažké dostať sa do úniku. V štvrtom kole sa napokon podaril únik Romanovi v trojici s Tomášom Ažaltovičom z PŠK Reprogas a Rasťom Belákom z RCT Martin. Trojica si vybudovala slušný náskok, ktorý sa niekoľko kôl ustálil na asi štyridsať sekúnd. V predposlednom kole ale bola skupinka dobehnutá a začalo sa odznova. Na útok Subovitsa z Reprogasu odpovedal iba Viglaský a táto dvojica zväčšovala svoj náskok. Dva kilometre pred cieľom nastúpil Subovits a podarilo sa mu striasť Ivana a zabazpečiť si pätnásť sekundový náskok do ďalšej etapy a dres lídra pretekov. Ivan Viglaský finišoval druhý a s vyše minútovou stratou prišla do cieľa dvojica Juraj Karas a Roman Zrelica. 

„S Romanom sme chceli vytvoriť od začiatku skupinku aspoň päť-šesť jazdcov a v závere v tejto skupine útočiť. Striedali sme sa v nástupoch a chytaní únikov až sa to podarilo Romanovi a vyzeralo to, že jeho skupinka má dobrú šancu dôjsť až do cieľa. V predposlednom kole ale boli dostihnutí, a keď zaútočil Subovits, bolo jasné, že musím ísť po ňom. Podarilo sa nám vytvoriť slušný náskok, ale keď mi dva kilometre pred cieľom nastúpil, nemal som už síl jeho atak zachytiť. Snažil som sa aspoň minimalizovať stratu, kvôli druhej etape.“ Povedal v cieli Ivan Viglaský.

„V druhej etape sme sa s Romanom sústredili hlavne na jeho možnosť vyhrať etapu, kedže mal stratu viac ako minúty, bolo reálne, že má šancu dostať sa do úniku. Ja som vedel, že si ma budú strážiť, a práve to sme chceli využiť.“ Povedal Ivan k druhej etape.

Tá mala podobný profil ako prvá, osem kôl, jeden väčší kopec v úvode okruhu a veterné úseky na rovinkách. Od začiatku sa snažil Roman dostať do úniku, niekoľkokrát provokoval aj Ivan. „Chcel som vedieť, ako bude reagovať tím Reprogas a trošku pripraviť pôdu pre Romana“. Neskôr sa podarilo Romanovi odpútať od hlavného poľa spolu s Mariánom Stančíkom z Reprogasu. Pelotón si ich držal na bezpečný odstup, ktorý neohrozoval lídra Subovitsa. Po čase sa ale v balíku začalo špekulovať a nastupovať a dvojica rýchlo zvyšovala náskok. Samozrejme logicky Stančík prestal spolupracovať s Romanom akonáhle si vybudovali náskok viac ako minútu. Roman však svojou spanilou jazdou dokázal príjsť do cieľa na prvom mieste a s náskokom troch minút, čo bohate stačilo aj na celkové víťazstvo.

„Po sobotňajšej etape, ktorú sme nedoviedli do víťazného konca, sme sa s Ivanom sústredili hlavne na víťazstvo v etape. Kedže Ivan strácal na vedúceho pretekára len 15 sekúnd, bolo jasné, že ho nenechajú odísť. Šiel som teda do úniku ja vo dvojici s Marianom Stančíkom. Ten mi nechcel striedať, pretože náš náskok prekročil jednu minútu a bol som vlastne vedúcim pretekárom. Ja som pokračoval ďalej v tempe. Náš náskok sa vyšplhal až na 5 minút, a potom bolo jasné aj mne aj Marianovi, že nás už nedojdú. Som rád, že to takto dopadlo a teší ma to o to viac, že sa mi podarilo vyhrať pretek v domácom preostredí, kedže som Martinčan.“ Zhodnotil svoj úspech Roman Zrelica.

Romanove víťazstvo doplnil Ivan celkovým tretím miestom.

V kategórii Masters C sa menej darilo Lacovi Longauerovi. Po prvej etape to mal rozbehnuté celkom dobre, strácal pár sekúnd na prvé miesto a iba sekundu na miesto druhé. Zároveň mal slušný náskok vyše dvoch minút na štvrtého pretekára. Bohužiaľ v druhej etape nezachytil nástup v kopci vedúceho dua Javorka, Melo, ku ktorým sa pridal aj Habera. Longauerova skupina strácala stále viac a viac a v záverečnom resumé sa pred neho dostal práve Habera a Laco obsadil celkové nepopulárne štvrté miesto, na ktoré sa prepadol aj v celkovom poradí Slovenského pohára.

Kompletné výsledky 1.etapy

Kompletné výsledky 2.etapy

Kompletné celkové poradie

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.