CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Úspešný víťazný posledný júlový víkend

Počas posledného júlového víkendu bojovali cyklisti CK Banská Bystrica na viacerých frontoch a všade veľmi úspešne.

Najskôr trojica Bátora, Glajza a Haring zamierila na krátke cross-country v sobotu v rámci Bikefest-u v Ružomberku. Aj napriek defektu v závere si razantnou jazdou vybojoval víťazstvo práve Haring, keď sa striasol najväčšieho súpera Milana Barényiho. Výborný výkon podal aj Lukáš, ktorý obsadil tretie miesto. Robo Glajza mal defekt ihneď po štarte a po oprave sa stíhacou jazdou prepracoval na šieste miesto.

V tú istú sobotu, 28. júla 2012, sa ďalší 5 členovia CK BB (Jozef Palčák, Miroslav Debnár, Peter Kán, Ján Malachovský a Lívia Hanesová) zúčastnili 8. ročníka Hornohradského Merida MTB cyklomaratónu.

Miro Debnár absolvoval vôbec svoj prvý maratón na horskom bicykli a vybral si najdlhšiu – maratónsku trať (75 km, prevýšenie 2 600 m). Hneď od štartu sa držal na čele pretekov a postupne si spolu s neskorším víťazom vytvárali pred súpermi sľubný náskok. Avšak Mirovi postupne sily dochádzali, začal strácať náskok a v konečnom zúčtovaní obsadil 3. miesto v kategórii Mužov 19 – 39 rokov.

„Od úvodu sa mi šlo výborne, nevadila mi ani horúčava v dlhých výšľapoch. Mierne som však strácal v zjazdoch, nemám také skúsenosti ako súperi a tiež som si uvedomoval, že štartujem na požičanom bicykli, a že o 2 týždne cestujem na etapák do Francúzskej Guyany, tak som radšej v zjazdoch neriskoval a šiel som v rámci mojich schopností. Postupne som však zistil, že som neodhadol svoje sily a tempo som od úvodu trocha prepálil, takže som začal spomaľovať a tiež strácať na víťaza. Bol to môj prvý mtb maratón, je to výborná silová príprava, určite je vhodné zaradiť sem tam tréning či preteky na horskom bicykli, aj keď prioritou je pre mňa cestná cyklistika,“ povedal v cieli Miroslav Debnár. 

V najsilnejšie obsadenej kategórií Mužov 19 – 39 rokov na polmaratónskej trati (50 km, prevýšenie 1 600 m) si so všetkými súpermi najlepšie poradil Jozef Palčák, ktorý sa po dlhšej rekonvalescencii opäť postavil na štart mtb maratónu. Hneď od úvodu nasadil vysoké tempo, súperom nedal takmer žiadnu šancu a časom 02:26:59s s prehľadom na polmaratónskej trati zvíťazil. Takisto v kategórií Ženy 19 – 39 rokov sme mali na tejto trati víťazku – Líviu Hanesovú.

„Hneď na úvod nás čakalo 10 km stúpanie, počas ktorého som sa prepracovala pred svoje súperky a tento náskok som sa snažila udržiavať počas celých pretekov, čo sa mi aj podarilo. Po dlhšom čase som absolvovala mtb maratón, a tak som nechcela tempo zbytočne preháňať, keďže to ani nebolo potrebné a tiež som mala v pláne na druhý deň absolvovať preteky na ceste. Trať som poznala z minulých ročníkov, takže so značením trate a prípadným blúdením som problémy nemala.“

V kategórií Muži 19 – 39 rokov obsadil Ján Malachovský po miernych zdravotných problémoch a krátkom zablúdení 41. miesto. Peter Kán obsadil v rámci polmaratónu 3. miesto v kategórií Seniori 40 – 49 rokov.

Kompletné výsledky Hornohradského MTB maratónu si môžete pozrieť tu.

 

V sobotu sa predstavila aj dvojica Jaroslav a Radoslav Štefánik na cyklomaratóne Okolo Tatier. Jaro šiel solídne na dlhej trati, keď obsadil 144. miesto a zároveň 8. miesto vo svojej vekovej kategórii. Rado sa vzorne popasoval na krátkej trati, kde obsadil celkové 10. miesto ako šiesty vo svojej vekovej kategórii.

Kompletné výsledky Tatry Tour si môžete pozrieť tu.

Zuzka Vojtášová osamotene bojovala v rámci dvojkola Slovenského pohára mládeže s kadetmi, keď obsadila 13. miesto v časovke do vrchu, resp. 15. miesto v horskom kritériu.

Výsledky kategórie kadetov si môžete pozrieť v sekcii kalendár pretekov.

 

V neďeľu sa pasovali o tituly Majstrov Slovenska pretekári Masters v pretekoch jednotlivcov. Pre ženy a mužov B to boli preteky Slovenského pohára Merida Road cup. Ladislav Longauer do posledných metrov bojoval v skupine o 2. miesto a striebornú medailu, no dojazd do kopca mu nevyhovoval, a tak obsadil v konečnom zúčtovaní 7. miesto.

"Okruh bol veľmi náročný, potom, ako sa nám vzdialil Javorka, sme v šesťčlennej skupine bojovali o druhé miesto. V kopci som sa trápil, škoda, že dojazd nebol, ako klasický majstrák býva, na rovine ale v ostrom stúpaní, kde som mal každé kolo problémy. Rovnako tak v závere a obsadil som posledné miesto zo skupiny, s výkonom môžem byť relatívne spokojný, no výsledok je krutý, stále mám rezervy v kopcoch, je načase s tým niečo urobiť, Majstrovstvá Sveta sa blížia," zhodnotil výkon Ladislav.

Medzi ženami suverénne kraľovala Lívia Hanesová a s prehľadom zvíťazila. Rovnako v kategórii mužov predviedli pretekári CK Banská Bystrica fantastický výkon. Už od štartu hýrili aktivitou a nástup striedal nástup. V druhom kole však unikla v stúpaní trojica Haring, Zrelica a Bátora spolu s pretekárom Reprogasu Ažaltovičom. V ďalšom kole však poodskočila dvojička Haring, Bátora, ktorá šla strojovým tempom, dostihla kategóriu štartujúcu pred nimi o desať minút a prehnala sa cez nich, dokonca torzo pelotónu mužov, ktorá na náročnom kopcovitom 9km okruhu zostal, mal čo robiť, aby neboli dvojicou dostihnutí o kolo. Nakoniec sa z víťazstva tešil Haring pred Bátorom. Na treťom mieste prišiel osamotený Zrelica, a tak pretekári CK BB obsadili kompletné stupne víťazov. Dokonca v závere výrazne zrýchlil Debnár a na cieľovej páske len tesne zaostal za Ažaltovičom a obsadil 5. miesto, a tým len podtrhol totálny triumf pretekárov CK Banská Bystrica.

Kompletné výsledky MSR masters Merida Road cup v Tužine.

"Som rád, že chlapci potvrdili dobrú formu, nakoľko nás čaká náročný program v závere cestárskej a MTB sezóny. V pretekoch Merida road cupu berieme len víťazstvo a kompletné obsadenie stupňov víťazov je len bonusom. Už o dva týždne čakajú dvojicu Glajza a Haring náročné UCI etapové preteky Tour de Szekerland v Rumunsku v reprezentačnom drese. Ďalšia časť tímu Zrelica, Debnár, Bátora, Fraňo a Novák doplnená o Barényiho opäť tradične zavíta v reprezentačnom výbere na 11 etapové preteky Tour de Guyane na juhoamerickom kontinente v druhej polovici augusta. September bude rovnako náročný. Haring sa zúčastní Majstrovstiev Sveta v cross country a pätica Fraňo, Bátora, Viglaský, Hanesová a Vojtášová zamieri opäť do Himalájí, kde v Pakistane na Tour de Himalayas bude obhajovať vlaňajšie víťazstvo Haringa a druhé miesto v súťaži tímov. Fraňo s Vojtášovou boli zároveň organizátorom poverení viesť výcvikový tréningový kemp v Himalájach, takže absolvujú ako vedúci tréneri kempu desaťdňové sústredenie pred samotnými pretekmi, čo bude opäť niečím novým a uvidíme, ako sa to odzrkadlí v cyklokrosovej sezóne, ktorá sa začína koncom septembra a veľká časť tímu do nej vhupne rovno z cestárskej, či bikerskej sezóny," priblížil plány na najbližšie obdobie manažér tímu Martin Fraňo.

 

 

 

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.