CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Fraňo víťazom v Turzovke, Debnár Majstrom Slovenska železničiarov

 

Slovenský pohár masters a muži B, Merida Road cup pokračoval ďalším kolom, časovkou jednotlivcov v Turzovke.

Na štart sa postavila dvojica CK BB Fraňo a Longauer. Laco bojoval ako lev, aj preto, že práve s oddielovým kolegom uzavrel stávku, že ho neporazí na 15,8 km trati o viac ako minútu a zároveň sa pokúsil dostať na stupeň víťazov v kat. Masters C, kde ako "omladšený" celú sezónu bojuje, a to veľmi úspešne. Bohužiaľ, žiadne z týchto predsavzatí sa mu nepodarilo naplniť. Smolne obsadil štvrté miesto za trojicou Javorka, Lameš, Šafo a na rovnako štvrtom mieste je aj v priebežnom hodnotení Slovenského pohára Merida road cup. Zároveň podľahol Fraňovi o 1 minútu a 5 sekúnd a prehral krutú stávku.

"S výkonom nie som spokojný. Trať mi teoreticky celkom vyhovovala, polovica mierne stúpala, po otočke sme šli mierne dole kopcom. Necítil som sa vo svojej koži a obsadil som smolne štvrté miesto, keď som stratil pol minúty na vedúcu trojicu, ktorá sa vtesnala do štyroch sekúnd. Po "omladení" a pretekaní s pretekármi 50-59 ročnými bojujem zuby nechty o prvú trojku nielen v každých pretekoch, ale aj v celkovom poradí. Raz sa mi to podarí, raz nie, o to mrzutejšie je, že som zaostal aj za Fraňom o vyše minúty a čaká ma nemilé predstavenie," zhodnotil svoj výkon Laco Longauer.

"Na Merida road cup chodíme vyhrávať. Je to naša povinnosť a v podstate sa nám aj darí. Po predchádzajúcich víťazstvách Zrelicu a Haringa padla táto povinnosť dnes na mňa. S víťazstvom medzi mužmi som relatívne počítal, no chcel som zajazdiť aj celkovo najlepší čas. Môj výkon nebol optimálny, no skrátka dnes som na viac nemal a predbehli ma aj dvaja špičkoví masters časovkári Valášek, či Majster Sveta lekárov Pašek o necelú polminútu a vrátili mi tak prehru zo Suchej nad Parnou. Po krátkom oddychu sa trošku dostávam do tempa, čaká nás náročný záver sezóny, etapák Tour de Guyane, či etapové preteky MTB Tour de Himalayas, ktorým bude predchádzať vysokohorský kemp. Teší ma, že som zarezal Laca Longauera o viac ako minútu, aj keď to bolo tesné, trať bola relatívne krátka a časové rozdiely minimálne," zhodnotil časovku Martin Fraňo.

Kompletné výsledky časovky Merida Road cup v Turzovke si môžete stiahnuť tu.

 

Miro Debnár sa predstavil na Majstrovstvách Slovenska železničiarov, ktoré sa konali v Hronseku v prvú augustovú nedeľu. Dobré počasie a už z predchádzajúcich ročníkov dobrá atmosféra prilákala pretekárov z každého konca Slovenska a z rôznych železničiarskych povolaní. Na štarte malo zastúpenie aj CK BB v podobe zamestnanca železníc Miroslava Debnára. Po štarte pretekári prešli jeden okruh cez Vlkanovú, Veľkú Lúku, Sliač a znova do Hronseku. Potom sa odklonili na Čerín do Očovej, kde bola otočka a tou istou cestou naspäť do cieľa. Na okruhu sa išlo kľudné tempo, bez nástupov. Aktívne sa začalo pretekať až po výjazde z okruhu. Prvé nástupy začali už na Veľkej Lúke, ale ani v Čerínskom kopci, ktorý je síce krátky, ale nepríjemný, sa pretekári neroztrhali. Rozhodlo sa až v cestou späť v stúpaní na Čerínsky kopec, kde do cieľa ostávalo niečo cez 10 km. Tam sa hlavná skupina roztrhala na márne kúsky. Prvý dorazil do cieľa Debnár a necelých 200 metrov za ním špurtovala dvojica pretekárov o druhé miesto, ktoré si vybojoval Viliam Hennel z Košíc pred Gandžalom z Heľpy.

"Preteky sa mi páčili, hlavne dobrá atmosféra v cieli. Pred štartom som si myslel, že bude jednoduché vyhrať a bral som to ako svoju povinnosť, ale v priebehu pretekov som zistil, že to zadarmo nebude, keďže niektorí pretekári sa zúčastňujú rôznych pretekov a maratónov a každý môj nástup spoločne likvidovali. Keďže trať bola skoro rovinatá, počkal som až po Čerínsky kopec, tam som nastúpil a podarilo sa mi získať malý náskok. Zvyšok pretekárov sa úplne rozkúskoval, a tak som na kopci už nešpekuloval a aj s malým, asi 100 metrovým náskokom pred dvojicou prenasledovateľov som sa pokúsil dôjsť do cieľa sám, čo sa mi aj podarilo," zhodnotil preteky Miro.

Po akademickom titule Majstra Slovenska v cross country Haringa sa stal Miro ďalším špecifickým Majstrom Slovenska medzi železničiarmi.

Kompletné výsledky MSR železničiarov si môžete stiahnuť tu.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.