CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Ženy víťazne na Horalovi

Trio v zložení Ján Malachovský, Lívia Hanesová a Zuzana Vojtášová  sa v sobotu zúčastnilo 13. ročníka horského maratónu Horal vo Svite. 

Sychravé jesenné počasie navádzalo skôr odbočiť do jedného z viacerých aquaparkov po ceste, z obavy o prechladnutie a o svoje kríže sa teda predseda oddielu Jano radšej pred štartom prehlásil na krátku 43 km trasu Senzi. Išiel tak s dievčatami a zhruba do polovice trate ich istil pre prípadné technické problémy a defekty. V ženskej kategórii sa na 43 km trati po štarte mierne vzdialila Lívia Hanesová, dvojica Vojtášová - Garde jazdiaca spolu ju dostihla na 1. občerstvovacej stanici. Tu Vojtášová s Hanesovou nastúpili a mierny náskok si udržali spoločnou jazdou až do cieľa. Cieľovú pásku preťali spoločne, našim pretekárkam tak patrili prvé 2 miesta.  Na 3. priečke prišla s nízkou stratou Hana Garde.  Jano dorazil s malou stratou na dievčatá, ako 24. v kategórii.

"Po dlhej dobe sa mi konečne išlo dobre, myslím, že krátke a rýchle cestné preteky s kadetmi ma vrátili do pretekového tempa. Na Horalovi som nikdy nebola, bola som veľmi milo prekvapená profilom aj podkladom, lesné cesty mi vyhovujú. Nepoznajúc terén som trochu prehustila galusky, čo sa mi vypomstilo v zjazdoch na mokrých koreňoch, ale keďže sme iba kontrolovali 1.-2. pozíciu, mohla som si dovoliť ísť na 100%-nú istotu. Kondične je na tom Lívia lepšie, od polovice trate sme šli ale spolu, ku koncu sme si mohli dovoliť zvoľniť aj vo výjazdoch. Cieľovú pásku sme preťali spolu, vo firme zabezpečujúcej časomieru asi vedeli že mám meniny, tak mi prisúdili o desatinu sekundy lepší čas a klasifikovali ma ako víťaza. Som rada že sa nám podarilo obsadiť prvé 2 priečky, 3. Hana Garde nám dýchala na krk, takže zadarmo to nebolo," vyjazdrila sa v cieli Zuzana.

foto Martin Janus-zdroj internet

"Vzhľadom na sobotňajšie počasie som rada, že sme zvolili 43 km trať, čím sme sa vyhli najväčšiemu dažďu a tiež chladu vo vyššej nadmorskej výške. Od štartu sme si so Zuzkou strážili vedúce postavenie medzi ženami a cieľovú pásku sme preťali doslova ruka v ruke a obsadili tak 1. a 2. miesto. Trať bola značená a zabezpečená výborne, za menší nedostatok považujem nekonečné čakanie na vyhlásenie výsledkov," boli Líviine dojmy.

V mužských kategóriách si pripísali víťazstvo v sobotnom maratóne Ondřej Fojtík (Toyota Dolak MTB - 106km/5:02 hod.), Milan Barényi (Trek KCK Oslany - 75km/3:14 hod.), resp. Zdeno Zeman (CK Dubnica - 43km/1:57 hod.).
Ženské víkendové víťazky boli nasledovné: Andrea Juhásová (CK Svätý Jur - 106km/7:13 hod.), Daniela Trnovcová (SK Vazka Bratislava - 75km/4:23 hod.), resp. naše dievčatá s rovnakým časom 2:30 hod. na 43 km trati. Preteky sa šli zároveň ako jedna z etáp vrámci 3-dňových pretekov Horal Tour, ktoré pozostávali z časovky z Pustého Poľa na Kráľovu Holu, zo sobotňajšieho maratónu resp. z nedeľňajšieho XC. V mužskej kategórii sa pódiové umiestnenia v jednotlivých etapách nemenili a boli plne v réžii zahraničných pretekárov:
zvíťazil Ondřej Fojtík (Toyota Dolak MTB) pred Milanom Fajtom (Eurofoam Team) a Mártonom Blazsó (Szegedi KSC).

V ženách zaváhaním v poslednej etape prišla o celkové víťazstvo Češka Lucie Macíková (Ghost-Moje Kolo), ktorej oddielová kolegyňa Judita Lorencová obsadila 3.miesto a z víťazstva v Horal Tour sa radovala Daniela Trnovcová (SK Vazka Bratislava). S Luciou Macíkovou sa naši pretekári poznajú zo ženských svetových pohárov na ceste resp. z Majstrovstiev ČR/SR na ceste - ide o obojživelníka jazdiaceho všetky cyklistické disciplíny v duchu "cyklistika je len jedna".  V septembri sa Lucia predstaví s českým tímom po boku CK BB na MTB etapovom preteku Tour de Himalayas v Pakistane.

Kompletné výsledky Horala.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.