CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Longauer na Majstrovstvách sveta piaty

Vrchol cestárskej cyklistickej sezóny v kategóriách Masters už tradične patrí organizátorom Majstrovstiev sveta v rakúskom St. Johanne in Tirol, ktoré tohto roku zaknihovali 44. ročník.

 

 

 

 

Preteky sa pravidelne organizujú na tých istých tratiach pre časovku jednotlivcov aj pre preteky jednotlivcov. Trať časovky v dĺžke 20 km (10km  na obrátku + 10 km späť) má na obrátku väčšinou klesajúcu tendenciu, až 600 m pred obrátkou sa terén zdvihne do stúpania 7 %. Okruh pre preteky jednotlivcov má dĺžku 35 km + nájazd na okruh a príjazd z okruhu do cieľa 6 km a sú na ňom 3 stúpania (3 km, 1,5km, 600 m).

Ladislav po majstrovských súťažiach povedal: "Na štart časovky 29. 8. 2012 som nastupoval s cieľom získať umiestnenie do 15. miesta, ktoré sú hodnotené organizátormi pohárom. Vedel som, že na tento výsledok je potrebné dosiahnuť čas hlboko pod pol hodinu. Odštartoval som vo svižnom tempe, dobehol som troch pretekárov a na obrátke som mal medzičas 13:41 min., čo signalizovalo umiestnenie do desiateho miesta. Po obrátke som tiež išiel okolo 40 km/hod., ale to je pomalé na umiestnenie do pohárových miest. Nakoniec som skončil na 18. mieste so stratou na víťaza Karlssona zo Švedska 1:46 min. a na 15. miesto mi chýbali 2 sekundy. Preteky jednotlivcov sa pre moju kategóriu 1948-1950 konali 31. 8. 2012. Na štarte dážď, 9 st. C a pred nami 2 náročné okruhy. Hneď od štartu sa nám nenápadne vzdialil Rakúšan Hrinkov so Švédom Karlssonom. Po prvé stúpanie išli pred peletónom v rozmedzí 10 až 20 sek.. V stúpaní sa za nimi vytvorila mojou zásluhou 12 členná skupina, avšak ich náskok sme nezlikvidovali, ba ešte narástol na 30 sek.. V druhom stúpaní sme zostali štyria (Rus Moskalev, Holanďania Ribbers a De Kinkelder a ja) za prvou dvojicou, snažili sme sa ich dostihnúť, avšak nedarilo sa. Odstup do druhého kola bol 1 min., stále sme ich na rovinatých úsekoch videli, išli však rýchlo. V cieľovej rovinke som zaútočil na dvojstovke pred cieľom s tým, že vybojujem bronzovú medailu, avšak tesne pred páskou ma skočil Moskalev s Riberssom, škoda, taká šanca sa už asi nenaskytne! Piate miesto je však umiestnenie moje najlepšie a i napriek prehre v špurte som spokojný! Je potrebné dodať, že preteky vyhral Hrinkov pred Karlssonom."


Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.