CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring na Majstrovstvách Sveta päťdesiaty

V priebehu minulého týždňa od 6.-9. septembra prebiehali v Rakúskom Saalfeldene 23. Majstrovstvá sveta v horskej cklistike v disciplinách cross-country a trial.

Z dôvodu blízkosti a dostupnosti podujatia sa komisia MTB XCO rozhodla nominovať až 10 pretekárov, za kategóriu muži Elite, v ktorej sme mali zastúpenie nášho klubu, to bol aktuálny majster SR Michal Lami a náš Martin Haring.

Hlavné preteky mužov Elite ovládli Švajčiari, keď po štyroch rokoch znovu obsadili kompletné stupne víťazov na čele s druhým mužom Olympiády v Londýne Ninom Shurterom a na druhom a treťom mieste bratskou dvojicou Lukasom a Matiasom Fluckingerovcami. Štvrtý skončil nestarnúci Francúz Julien Absalon a dominanciu bikerov Helvétskeho kríža podčiarkuje piatym miestom Fabian Giger. Naši zástupcovia obsadili 31. miesto v podaní Michala Lámiho, Martin Haring skončil v polovici štartového poľa na 50.mieste.

,,Trať mi príliš nesadla, bolo to také ťahavé, žiadne prudké stojky a výjazdy, úseky v lese najmä v zjazde boli dosť technické a úzke tvorené koreňmi, miest na predbiehanie málo, človek tu mohol viac stratiť než získať. Štartoval som z druhej rady od konca, takže som neočakával nejaké zázraky, skončiť niekde na hranici prvej polovice štartového poľa v takejto konkurencii top jazdcov sveta, prichádzal do úvahy ako najlepšie dosiahnuteľný výsledok za daných podmienok, z pomedzi 98 štartujúcich mi to ušlo o jedno miesto, ale v celku som s umiestnením spokojný. Mrzí ma, že som bol z pretekov odvolaný dve kolá pred koncom, lebo som jazdil časy na kolo porovnateľné s našim najlepším Slovákom, ktorý absolvoval plný počet kôl, ale vzhľadom na nevýhodnú štartovú pozíciu, keď som pre zápchy na trati v zavádzacom kole zaostal o jeden a pol minúty mi bolo jasné, že to bude boj o sekundy s 80% limitom a s rozhodcami. No aj napriek tomu si z Majstrovstiev odnášam kladné dojmy a teším sa na budúcu sezónu, kde by som chcel určite absolvovovať viac UCI pretekov v regióne než tento rok, horská cyklistika ma baví a počas letnej sezóny by som jej chcel priradiť prioritu. Teraz ma čakajú sústredenia pred cyklokrosom a do krosovej sezóny plynule nabieham prvým pretekom 22. septembra Českým pohárom v Lošticiach.´

Kompletné výsledky MS

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.