CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Úvod Svetového pohára v Tábore a Plzni

Svetový pohár cyklokrosárov roztočil svoj nový ročník úvodným dvojkolom v Tábore a v Plzni. Celkovo je v pláne osem podnikov, po úvode v Českej republike čakajú cyklokrosárov podujatia v Koksijde, Roubaix, Namure, Zoldri, Ríme a Hoogerheide.

V úvodnom kole v Tábore sme mali zastúpenie v podobe Martina Haringa v kat. Elite. Pôvodne nominovaný Lukáš Bátora tesne pred pretekmi ochorel a smolne vynechal aj druhé preteky v Plzni.

Úvodné kolo Svetového pohára v cyklokrose sa konalo 21.10.2012 v českom Tábore na trati, ktorá by mala byť už identická s traťou Majstrovstiev sveta 2015. Na rýchlej a klzkej trati sa predstavila len trojica Slovákov, Barényi, Metlička a Haring, keď pre zranenie neštartoval úradujúci majster SR Róbert Gavenda a s nemocou zápasiaci Lukáš Bátora.

,,Po nájazde do terénu sa mi podarilo vyhnúť kolíziám a zabudovať sa do skupiny jazdiacej okolo 40. miesta. Asi 2 kolá do cieľa mi začali dochádzať sily a prepadol som sa na 45. miesto, na ktorom som preteky dokončil. Počas týždňa zostávame v Tábore na sústredení s reprezentáciou, určite využijeme aj možnosť potrénovať s domácimi z ČEZ Cyklo Team Tábor."

Po týždňovom sústredení v Tábore sa reprezentanti predstavili na pretekoch SP v Bratislave, kde v rámci tréningu odjazdili preteky Slovenského pohára BCF. V kat. mužov s prehľadom zvíťazil Martin Haring a usadil sa v čele celkového poradia Slovenského pohára.

Preteky v Bratislave: ,, V treťom kole sa mi podarilo odtrhnúť od dvojice Barényi, Lámi. Po Milanovej chybe som získal náskok asi 50 metrov, ktorý som udržal až do cieľa. Myslel som, že dvojica za mnou začne taktizovať, ale hlavne Lámi do poslednej chvíle nič nevzdával, a tak to stálo viac síl než som myslel..."

Ihneď po pretekoch pokračovala reprezentácia do Plzne, kde sa konalo druhé kolo Svetového pohára. Okrem Haringa sa tentokrát v kat. žien predstavila aj Zuzana Vojtášová.

,,Nebol to môj deň, trať bola silovo náročná, veľa sa behalo, svoje si užili aj mechanici, keď bolo treba meniť bicykel každé kolo. Už v prvom kole som vedel, že dnes to bude peklo. Nedokázal som nájsť správny rytmus pre trať, trápil som sa už od úvodu... Výsledok to len potvrdzuje." povedal v cieli smutný Martin, ktorý preteky dokončil na 51.mieste.

Na blatistej trati v Plzni sme mali v ženskej kategórii oddielové zastúpenie prostredníctvom Zuzany Vojtášovej, ktorá sa vďaka blízkosti Svetového pohára rozhodla po rokoch zmerať sily s najlepšími cyklokrosárkami sveta: "Plzni som obetovala slovenský pohár v Bratislave, kde som šla len na pol plynu s cieľom rozjazdiť sa pred sveťákom, neplytvať silami a zašanovať energiu. Víťazka Pavlína sa aj napriek tomu motala celé prvé kolo predo mnou, chvíľami som mala nutkanie si riadne zapretekať - na druhý deň som si ale dala predsavzatie podať životný výkon a nedostať kolo na krátkom okruhu na Svetovom pohári v Plzni, tak som si len v Bratislave s kľudom došla pre 3. miesto. Od akéhokoľvek uspokojivého výsledku v Plzni som sa ale odpísala sama vlastnou neprofesionalitou, zabudla som si zobrať rezervné pedále. Keďže nemám rezervný bicykel, požičiavam si rezervu od chalanov, ktorí ale všetci jazdia iné pedále. Pedále som nezohnala ani od iných reprezentácií. V takomto blatistom teréne sa bez menenia bicykla, optimálne každé polkolo, nedalo pretekať - bolo pekné počasie, blato z roztopeného snehu zmiešané s trávou postupne tuhlo a upchávalo brzdy. Okruh sa mi inak páčil, blato mám rada, škoda mojej školáckej chyby, môžem viniť len a len seba. Cítila som sa dobre, myslím že by som inak vedela dôjsť bez straty kola, po páde mi ale začalo aj koleno hasprovať, ťažšie sa mi tým pádom aj behalo." Druhá Slovenská pretekárka, nádejná Tereza Medveďová došla na 31. mieste. Z víťazstva sa tentokrát tešila Američanka Katie Compton pred dvoma Britkami, Helen Wyman a Nikki Harris.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2012

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.