CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring a Vojtášová na čele Slovenského pohára v cyklokrose

 

Slovenský pohár v cyklokrose BCF sa chýli k svojmu záveru, Majstrovstvám Slovenska, ktorých organizátorom je práve CK Banská Bystrica.

Do konca súťaže chýba už len predposledné kolo v Petržalke a finále-Majstrovstvá Slovenska v Krupine. Pomaličky sa rysujú aj víťazi dlhodobej súťaže, Slovenského pohára, kde má aj CK Banská Bystrica želiezka v ohni a to v hlavných súťažiach mužov i žien, keď po desiatom kole je na čele mužov Martin Haring a medzi ženami Zuzana Vojtášová.

V súťaži mužov je na každom kole tvrdý boj o víťazstvo. V ôsmych pretekoch v Bánovciach nad Bebravou dlho jazdila vpredu štvorica Gavenda, Lami, Barényi a Haring. Po chybách v závere zaútočil Haring a v neľútostnom súboji dokázal zvíťaziť tesne pred exMajstrom Európy Robertom Gavendom a slovenskou bikovou jednotkou Michalom Lamim. Dobrý výkon CK BB podčiarkol piatym miestom Lukáš Bátora a deviatym Róbert Glajza.

"Neodštartoval som ideálne, prvé kolo som sa prekúsával dopredu. Chvíľu sme jazdili vpredu skupinka, bolo to také oťukávanie, no prišli prvé chyby, zakopnutie na prekážke, či technické drobnosti, tak som vycítil šancu a zaútočil. Malý náskok som si udržal až do cieľa a zvíťazil. Mám veľkú radosť, že som dokázal zvíťaziť v kompletnej konkurencii, bodaj by sa to zopakovalo na Majstrovstvách Slovenska." zhodnotil preteky víťaz.

Medzi ženami sa tešila z víťazstva Tereza Medveďová (ŽP Sport)  pred Zuzanou Vojtášovou a Líviou Hanesovou (obe CK BB).

V nedeľu pokračoval Slovenský pohár BCF ôsmym kolom v Trenčíne. Tentokrát neštartovala dvojica pretekárov CK BB Haring, Glajza, ktorá v rámci reprezentačného výjazdu na Svetovom pohári 2.kat. pretekala v rakúskom Stadl-Paura a nie neúspešne. Haring obsadil piate miesto, čím si pripísal body do svetovej klasifikácie a Glajza skončil dvanásty.

V Trenčíne sa pri neúčasti dvojice boj o víťazstvo zúžil na súboj Lamiho s Gavendom. V cieli nakoniec s náskokom zvíťazil Robert Gavenda, pred Lamim a Barényim. Lukáš Bátora skončil štvrtý, Zrelica osemnásty, Debnár dvadsiaty a Fraňo dvadsiaty druhý. Medzi ženami opäť dominovala Tereza Medveďová, pred dvojicou pretekáriek CK BB Vojtášovou a Hanesovou.

Druhý novembrový víkend pokračoval Slovenský pohár BCF deviatym kolom v Trnave. Deň predtým sa reprezentanti rozjazdili na Svetovom pohári C2 v Kolíne, kde Haring obsadil 13.miesto. V Trnave na rýchlej, cestárskej trati nebola núdza o zaujímavé situácie, každá chyba sa rýchlo trestala. V úvode mal technické problémy Fraňo a rýchlo vycúval do posledných skupín a po viacnásobnom menení bicykla sa preteky stali skôr stíhacou jazdou. Na čele však s prehľadom jazdila trojica Barényi, Haring a Gavenda. V záverečných okruhoch sa postupne striasli Barényiho a v záverečných metroch pri tuhom súboji o víťazstvo pri výjazde na asfalt vyzul Martin Haring smolne galusku a stratil akúkoľvek šancu na zisk triumfu a z víťazstva sa tešil Robert Gavenda (Dukla Trenčín), nešťastného Haringa pri opravovaní poruchy v závere ešte preskočil Barényi a tak mu zostalo "len" tretie miesto. V súboji o štvrtú priečku nakoniec obsadil Lukáš Bátora piate miesto. Zrelica skončil 13. Fraňo 19. a Debnár 22.

Medzi ženami sa opakovala situácia z minulého víkendu, keď zvíťazila Tereza Medveďová. V súboji o druhé miesto mala nakoniec viac síl Janka Števková pred Zuzanou Vojtášovou, Lívia Hanesová skončila štvrtá.

Pred desiatym kolom SP BCF v Dubnici nad Váhom sa tretiu novembrovú sobotu predstavili reprezentanti opäť v Čechách, na pretekoch UCI C2 Svetového pohára v Holých Vrchoch. Medzi mužmi skončil Haring 13., keď opäť zvíťazil exMajster Sveta Martin Bína, medzi ženami obsadila Vojtášová 7.miesto. Po sobote sa presunuli do Dubnice nad Váhom, kde ich čakalo ďalšie kolo Slovenského pohára BCF. Tu sa opäť opakoval scenár z predhádzajúcich kôl. Ihneď po štarte kat. mužov medzi štyridsiatkou štartujúcich sa na čele usadila päťica Haring, Gavenda, Lami a Barényi a Bátora. Obrovskú smolu mal práve Lukáš Bátora, ktorý nešťastne trafil strom ramenom a skončil v nemocnici. Diagnóza-potrhané väzivo v ramene. Rovnako nešťastne zakopol Martin Haring na dlhých schodoch, čo súperi ihneď využili a zaútočili. Haringovi sa podarilo doskočiť Barényiho i Lamiho, no na umne jazdiaceho Gavendu to nestačilo a obsadil druhé miesto pred Michalom Lamim. Medzi ženami sa odohrával súboj Medveďová, Vojtášová. Tu mala pre zmenu smolu a problémy Medveďová, čo využila Zuzana Vojtášová a v poslednom kole sa predňu dostala a po prvýkrát v tejto cyklokrosovej sezóne zvíťazila v priamom súboji s Medveďovou.

"Preteky SP BCF sú veľmi vyrovnané, takmer každé preteky sa rozhoduje medzi mnou, Lamim, Gavendom a Barényim, len tesne za nami jazdí Bátora, ktorý tiež číha na chyby súperov. Pri takejto vyrovnanosti pretekárov môže zvíťaziť ktokoľvek, rozhoduje momentálna forma i každé drobné zaváhanie. Dnes som spravil chybu ja, pošmykol som sa na schodoch, rovnako v Trnave vyzutá galuska. Bojoval som až do záverečných metrov, no tieto drobné chyby ma stáli víťazstvá. Som priebežne prvý v Slovenskom pohári a som odhodlaný pred posledným kolom a najmä Majstrovstvami Slovenska bojovať o obhajobu celkového prvenstva v pohári a predovšetkým o titul Majstra Slovenska" povedal v cieli Martin Haring.

V celkovom poradí je medzi mužmi prvý práve pretekár CK Banská Bystrica Martin Haring pred Barényim a Gavendom. Medzi ženami majú zhodný počet bodov pretekárka CK BB Zuzana Vojtášová a Tereza Medveďová. V súťaži tímov je CK BB na treťom mieste.

"Verím, že Haring obháji víťazstvo v Slovenskom pohári a tajne v kútiku duše dúfam, že mu vyjde deň aj na Majstrovstvách Slovenska. Medzi ženami sa tiež Zuzka Vojtášová zlepšuje zo dňa na deň, určite na "Majstrákoch" zabojuje. V súťaži tímov (bodovalo už 69 klubov!!) sme stratili najmä dlhodobým zranením Ladislava Longauera, ktorý laboruje so zlomenou nohou, smolne sa zranil v Dubnici aj Bátora, uvidíme, či sa dokáže dať zdravotne do poriadku do Majstrovstiev Slovenska. Prenasleduje nás trošku smola, mali sme ambície zvíťaziť aj v Slovenskom pohári klubov, čo nebolo nereálne, no toto víťazstvo je už po smolných zraneniach, či chorobách stratené, musíme byť teda spokojní za danej situácie aj s pódiovým umiestnením v súťaži klubov. Čakajú nás Majstrovstvá Slovenska na domácej pôde v "družobnom" meste Krupina, verím, že po nich budeme mať dôvod na oslavy." zhodnotil sezónu manažér CK BB a predseda komisie cyklokrosu SZC v jednej osobe Martin Fraňo.

Kompletné výsledky pretekov si môžete pozrieť v sekcii Kalendár pretekov 2012.

Fotky P.Kolárik,M.Bátorová.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.