CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring a Vojtášová víťazne v Petržalke

11. finálového kola Slovenského pohára BCF v bratislavskej Petržalke sa zúčastnilo 6 našich cyklokrosárov na čele s vedúcimi pretekármi v priebežnom bodovaní Martinom Haringom a Zuzanou Vojtášovou.

 

 

Všetci na štart nastúpili s najvyššími ambíciami, čo najlepšie sa umiestniť, poprípade preteky vyhrať. Výkon hodný reprezentanta predviedol Martin Haring, keď si dokázal poradiť so všetkými súpermi a presvedčivo zvíťazil.

Po pretekoch povedal: "Po štarte sme sa odpútali od ostatných štyria / ja, Š. Gajdošík, O. Glajza ml. a M. Barényi /. Snažil som sa meniť tempo skupiny a získať náskok. Ako prvý vycúval Š. Gajdošík pre poruchu, potom spadol M. Barényi a v poslednom kole spadol aj O. Glajza ml., potom som už kontroloval situáciu s cieľom vyhrať. O. Glajza dnes bol mimoriadne silný, išli sme spolu celé preteky, škoda, že spadol."

alt

Kvalitný výkon predviedol brilantnou technickou jazdou Róbert Glajza, celkove šieste miesto.

Martin Fraňo bojoval v strede štartového poľa so Zdeňkom Mlynařom o pätnástu pozíciu, Zdeněk skončil pár sekúnd pre ním. Martin podal veľmi solídny, bojovný výkon.

Po štarte pád odsunul Miroslava Debnára na pozíciu v samom závere štartového poľa. Pokiaľ si napravil riaditká a prekontroloval mechaniku bicykla pretekári na špici boli nenávratne preč. Miro sa len tak nevzdá, urputne bojoval a každým kolom sa prepracovával dopredu, avšak na lepšie ako dvadsiate tretie miesto v cieli to nestačilo.

Zuzana Vojtášová sa medzi kadetmi nestratila, celkove skončila piata, kategóriu žien suverénne vyhrala, tretia v kategórii žien došpurtovala Lívia Hanesová.

„Dnes bol môj výkon ďaleko za očakávaniami, jediné, s čím môžem byť spokojná je štart, do terénu vošla na 3.mieste, čo bolo vzhľadom na úzke technické pasáže výhodné. Silovo som dnes ale úplne vybuchla, ako sme pred pár týždňami prešli na zimný čas už nestíham v týždni trénovať vonku, do Majstrovstiev SR ale asi zaradím nejaký dobrodružný tréning v meste pri umelom osvetlení aby som mala šancu zabojovať o titul. Dnešné víťazstvo ale nebolo zadarmo, Kristína ma neustále sťahovala a keď som v poslednom kole chytila defekt, nemala som isté či v samoobslužnom depe stihnem vymeniť bicykel a nestratiť pozíciu. Trať sa mi páčila, bola zaujímavá a rôznorodá.“

Televízna reportáž.

Fotogaléria

Kompletné výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2012

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.