CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB opäť úspešne v Maďarsku

Piati pretekári z nášho oddielu využili voľný víkend v domácom kalendári a zúčastnili sa Maďarského pohára SuperCross v neďalekých Balašských Ďarmotách.

Trať bola pomerne zmenená oproti minulým ročníkom, pribudlo technických pasáží a silové rovinky boli až na jednu po štarte úplne vynechané, čo je pri rovinatom profile škoda. Trať bola pripravená dobre, organizátori odstránili prebytočný sneh z trate, pretekárom však robili vrásky na čele meniace sa podmienky a primŕzajúci ľad v technických pasážach. Podmienky teda nahrávali najmä technicky zdatným pretekárom.

V spoločnom štarte mužov, Masters A a U23 sa na štart postavilo 44 pretekárov. Od štartu udávala tempo trojica pretekárov Lukáš Bátora, Štefan Gajdošík (BikePro B. Bystrica) a aktuálny majster Maďarska v CX, S. Buruczki (Merida Kobánya TC). Lukáš po technických problémoch z čela vycúval a o víťazovi rozhodol až jeden z posledných technických úsekov trate, kde Buruczki využil chybu Gajdošíka a tento malý náskok udržal až do cieľa. L. Bátora, ktorý po chorobe a so stále nedoliečeným ramenom z pádu na pretekoch došiel na 3. mieste. Fraňo skončil na 8. mieste, Debnár 11. miesto v kategórii.

Po pretekoch sa Lukáš vyjadril: „Dnes sa mi po dvojtýždňovej absencii od pretekov išlo celkom dobre. Jazdili sme v trojici s Maďarským majstrom a Števom Gajdošíkom a na špici sme sa striedali so Štefanom. Asi 3 kolá pred koncom som mal technický problém, keď mi padla reťaz a musel som zastať a ručne ju nahodiť. Stratil som nieľkoľko sekúnd, no stratu som už nedobehol. Bol to dobrý tréning pred majstrákom, ktorý bude o týždeň.“

V kategórii žien sa na štart postavilo až 16 pretekárok, čo môžeme na Slovensku iba závidieť. Celkovo v spoločnom štarte s juniormi a Masters B bolo na trati 38 pretekárov. Barbara Benkó, aktuálne najlepšia bajkerka aj krosárka Maďarska, 27. na Olympijských hrách v Londýne a žnúca takmer vždy pódiové umiestnenia na Svetových pohároch v kategórii do 23 rokov, nenechala nikoho na pochybách a technicky bezchybnou jazdou si prišla po víťazstvo. V ženskej kategórii sa teda bojovalo reálne iba o zvyšné 2 pódiové umiestnenia. Zuzana Vojtášová obsadila 3., Lívia Hanesová 6. miesto.

„Dnes som sa prvý krát postavila na štart zasneženej trate, takže opäť nová skúsenosť. Odštartovala som znova pomaly, ale v priebehu druhej polovice prvého kola a potom v druhom kole som sa pomaličky dostávala cez svojich súperov. Keď som však vďaka kúsku skla dostala v druhom kole defekt na prednú galusku, zdržanie a následné spomalenie bolo výrazné a stratu som už nedokázala stiahnuť,“ boli Líviine dojmy.

„S ohľadom na rýdzo zasneženú a zľadovatelú trať, na ktorej sa kvalitatívne rozdiely medzi technikou jazdcov ukážu v plnej svojej nádhere, môžem byť s 3. miestom maximálne spokojná. Zo začiatku som síce bojovala o 2. pozíciu, ale technické chyby a nedostatky v šmykľavých točkách ma každé kolo stáli príliš veľa času,“ zhodnotila svoju účasť Zuzana.

výsledky

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.