CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring cyklokrosárom roka, Hanesová Miss cyklistiky 2012

Slovenskí cyklisti na záver roka bilancovali na slávnostnom galavečere Zlatý pedál 2012 v Holiday Inn 28. decembra v Bratislave. Medzi ocenenými opäť nechýbali ani členovia CK Banská Bystrica.

 

 

 

Po roku sa opäť všetci cyklisti zišli na záverečnom hodnotení sezóny, slávnostnom galavečere Zlatý pedál. Medzi zúčastnenými nechýbala ani hojná skupina cyklistov, členov a sponzorov CK Banská Bystrica. Slovenský zväz cyklistiky pozval na galavečer Zlatý pedál i podporovateľov cyklistiky na Slovensku a partnerov CK Banská Bystrica - zástupcov firmy Merida a BCF, no nechýbali ani členovia komisie cyklokrosu Fraňo a Longauer, Vojtášová, Glajza a hlavne naše ocenené hviezdy Haring a Hanesová, či otec Roberta Glajzu, žijúca legenda Ján Glajza.

Najlepším cyklokrosárom sezóny sa stal Martin Haring, ktorý si prevzal ocenenie z rúk predsedu cyklokrosovej komisie Martina Fraňa zaslúžene. Obhájil víťazstvo v Slovenskom pohári a stal sa premiérovým majstrom Slovenska, dobrú sezónu vylepšil výborným 30. miestom na poslednom Svetovom pohári v Zolderi, kde za sebou nechal svetové hviezdy Vanthourenhouta, či Gerbena de Kneghta.

"Som rád, že som mohol byť prítomný na tomto galavečere. Cenu si veľmi vážim, je ocenením zatiaľ mojej najúspešnejšej sezóny. Darilo sa mi nielen v MTB, či na ceste, kde som po prvýkrát v kariére zvíťazil v etape pretekov UCI na Tour de Sibiu, a to hneď v kráľovskej, najťažšej etape, no predovšetkým v cyklokrose sa posúvam pomaličky dopredu. Víťazstvo na Majstrovstvách Slovenska má pre mňa veľkú cenu a motivuje ma k ďalšej tvrdej práci," zhodnotil úspešnú sezónu cyklokrosár roka Martin Haring.

"Martin urobil opäť ďalší krok v jeho kariére. Jeho zlepšenie je permanentné a viditeľné každým mesiacom, každým rokom. Bohužiaľ rýchlejšie to asi už nejde, nakoľko narážame na určité finančné limity, no je zrejmé, že má potenciál na to, bojovať s najlepšími na Svetových pohároch a Majstrovstvách sveta a časom dosiahnuť pravidelné umiestnenia v prvej dvadsiatke a možno aj desiatke. Ocenenie najlepšieho cyklokrosára si zaslúžil, je to naozaj ocenením jeho tvrdej práce a práce celého tímu CK Banská Bystrica," zhodnotil Martinove vystupovanie v sezóne predseda cyklokrosovej komisie SZC Martin Fraňo.

CK Banská Bystrica mal zastúpenie aj na ďalšom poli. Z rúk minuloročného držiteľa ceny Fair play, člena CK BB Ladislava Longauera, ktorý v roku 2011 získal cenu Fair play za záchranu života Rwanďana Rudahungu na pretekoch Tour de Kamerun a za tento čin bol ocenený aj Slovenským olympijským výborom, prevzali cenu Fair play laureáti roka 2012 Martin Kostelničák a Róbert Bartko. Martin za záchranu života pretekára počas pretekov a Robert za záchranu života cyklistu pri tréningu v okolí Trnavy.

Medzi najkrajšími cyklistkami roka 2012 opäť nechýbala členka CK Banská Bystrica Lívia Hanesová. V hlasovaní verejnosti na internete získala z celkového počtu 5830 hlasujúcich až 1969 hlasov a získala titul Miss slovenskej cyklistiky pre rok 2012. Cenu a šerpu prevzala od minuloročnej miss Karin Baumlovej. Prvou vicemiss sa stala krasojazdkyňa Alica Vinczeová, druhou vicemiss dráharka Alžbeta Pavlendová.

"Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí mi dali hlas. Titul miss si cením, pretože nie každý má počas života možnosť popýšiť sa niečím takým. V prvom rade však ďakujem môjmu tímu, CK Banská Bystrica, kde som sa ocitla zhodou náhod a za ten krátky čas, čo som jeho členkou, som zažila neuveriteľné chvíle. Mala som možnosť naučiť sa cyklistickým finesom a systematickému tréningu popri skvelých cyklistoch, mohla som sa zúčastniť ako pretekárka na skvelých medzinárodných podujatiach Tour de Himalayas v Pakistane, či ako členka realizačného tímu CK BB a slovenskej reprezentácie na veľkých medzinárodných podujatiach Okolo Slovenska, Tour de Guyane, Tour de Loiret, či UCI pretekoch v Maroku a Kamerune. Vďaka tímu a našim partnerom som získala svoje prvé tri bronzové medaily na Majstrovsvách Slovenska na ceste, v MTB maratóne a v časovke do vrchu, keď som mala blízko k ďalšej i v cyklokrose, či v časovke. Toto všetko som stihla absolvovať vďaka mojej prvej vážnejšej sezóne s riadnou licenciou SZC v mojom tíme CK Banská Bystrica, kde som sa na záver stala najsympatickejšou cyklistkou v hlasovaní verejnosti v súťaži Miss slovenskej cyklistiky 2012. V neposlednom rade som vďaka cyklistike a CK BB získala stovky nových priateľov zo všetkých kontinentov (Afriky, Ameriky, Ázie, či Austrálie) a zažila rok doslova nabitý zážitkami. Cyklistika je skvelý šport a som rada, že môžem byť jej súčasťou a verím, že medzi nás cyklistiky pribudne viac dievčat," zhodnotila ocenenie a aj celú sezónu aktuálna Miss slovenskej cyklistiky 2012, Lívia Hanesová.

Cenu za celoživotný prínos cyklistike a vstupenku do pomyselnej siene slávy prevzal z rúk držiteľa tohoto ocenenia z roku 2011, Kamila Haťapku, dlhoročný organizátor pretekov, otec člena CK BB, reprezentačného trénera Roberta Glajzu, Ján Glajza st. Ján Glajza bol nielen skvelým pretekárom, ale dlhoročným trénerom najúspešnejšieho cyklokrosového oddielu na Slovensku a aj v Československu, LŠ Poprad. Celý svoj život zasvetil cyklistike. Vychoval desiatky majstrov Slovenska a Československa, dvojnásobného majstra sveta Ondreja Glajzu, zorganizoval desiatky pretekov Slovenského a Československého pohára a na záver svojej bohatej kariéry bol hlavným organizátorom jediných Majstrovstiev sveta v cyklistike organizovaných na území Slovenska, Majstrovstiev Slovenska v cyklokrose v Poprade-Spišskej Teplici v roku 1999.

Galavečer pokračoval kultúrnym programom, ukážkami z muzikálov v podaní Róberta Haláka a Kataríny Hasprovej. Oživením bolo vystúpenie krasojazdkýň Vinzeovej a Szaboovej a najmä trialistov na čele s predsedom komisie a legendou trialu Štefanom Pčolom, keď si na paškál zobral nikoho iného, ako prezidenta SZC Petra Prívaru.

Zlatým klincom programu bolo ocenenie Zlatý pedál bez rozdielu kategórií a disciplín, kde si podľa očakávania prišiel po svoj druhý Zlatý pedál slovenský Tourminátor Peter Sagan, víťaz etáp a držiteľ zeleného dresu na Tour de France. Na druhom mieste skončil víťaz Tour de Oman a majster sveta v časovke družstiev Peter Velits a na treťom jeho brat, účasník Tour de France, Martin Velits.

Autor fotografií: Erik Hirner

Kompletnú fotogalériu z podujatia si môžete pozrieť na facebooku

 

l

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.