CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Cyklisti na 40. ročníku Bielej stopy

Takmer kompletný tím CK BB sa zúčastnil Euroloppet behu Biela stopa. Dvojica cyklokrosových reprezentantov Glajza, Haring ešte zarezávala na španielskej pôde v blate, no zostávajúci pretekári na čele s novou posilou Marekom Čaneckým mazali lyže na 40. ročník Bielej stopy.

V sobotu sa na dlhej trati najviac darilo práve Marekovi Čaneckému, ktorý prišiel v konkurencii 268 pretekárov na 46. mieste. Poradie ďalších banskobystrických cyklistov bolo na hranici prvej stovky, Fraňo (91.), Debnár (100.), Viglaský (104.), Novák (121.). Medzi 21 zúčastnenými ženami obsadila Zuzana Vojtášová 9. miesto. Z víťazstva sa tešili Bulhari Tsinzov a Grigorova-Burgova.
 
Na krátkej 25 km trati v konkurencii 286 pretekárov obsadil Longauer 70. miesto ako piaty vo svojej vekovej kategórii, Haas 72. a Zrelica 102. miesto. Medzi 54. ženami skončila Lívia Hanesová na 18. mieste, keď víťazmi sa stali Brunn a Kotschová.
 
V nedeľu sa niektorí odhodlali absolvovať repete, 30 km trať klasicky. Štvorica Fraňo, Debnár, Longauer a Vojtášová bojovala teda aj na druhý deň. Najlepšie si s náročnou traťou poradil aj vďaka kvalitným šupinatým lyžiam Miro Debnár, keď v konkurencii 244. pretekárov obsadil 47. miesto. Fraňo skončil 57., Longauer 71. Medzi 21 ženami skončila Vojtášová na ôsmom mieste. Opäť zvíťazil Bulhar Tsinzov a najrýchlejšou ženou sa stala Klementová.
 
"Na skatových lyžiach som stál po štvrtý krát v živote, takže som si povedal, že radšej absolvujem dlhú 45 trať, budem mať viac času sa to naučiť. Nakoniec 100. miesto nie je až také zlé, no v závere mi už poriadne dochádzali sily. V nedeľnej klasike to už bolo viac podľa môjho gusta a moje staručké šupinaté lyže nesklamali, so 47. miestom a titulom neoficiálneho "majstra oddielu" v klasike som spokojný," vtipne zhodnotil víkend Miro Debnár.
"Bol to môj prvý štart na Bielej stope a chcel som pokoriť rodinný rekord môjho brata Andreja a jeho 37. miesto. Štartoval som z posledného koridoru a celé preteky som sa predieral dopredu, viac ako na 46. miesto to nestačilo. O rok to bude určite lepšie," Marek Čanecký.
 
"Na bežkách nemám veľa skúseností, no som rada, že som absolvovala svoje prvé bežecké preteky. Je to výborný tréning a určite nebudem chýbať na štarte budúceho ročníka. Bežky sú výborná príprava na cyklistickú sezónu a navyše na podobných podujatiach je vždy zábava," povedala na margo svojho prvého štartu aktuálna miss slovenskej cyklistiky Lívia Hanesová.

“Víkend hodnotím veľmi pozitívne, vynikajúci vytrvalostný tréning v intenzívnom tempe, čo je z hľadiska zimnej prípravy pre mňa to, čo potrebujem. Účasťou v oboch víkendových behoch sa mi podarilo úspešne pokoriť hranicu nabehaných 200km v tomto roku a po 7 rokoch som dokonca oprášila lyže a topánky na klasiku. Po niekoľkých kotrmelcoch som sa s nimi ako tak zžila, dokonca ma to nakoplo na ďalší tréning klasiky. Na bežkách sa mi páči najmä to, že sa tam, v porovnaní s inými športami, pomerne stierajú vekové rozdiely“ boli slová Zuzany Vojtášovej.

 
"Som veľmi rád, že sa takmer celý tím zúčastnil Bielej stopy. Bežky sú najlepším doplnkom cyklistu v zimnom období a podobné pretekové nasadenie je potrebné ako soľ. Aj z tohto dôvodu bolo vidieť na štarte množstvo cyklistov, Broniša, bývalého reprezentačného kouča MTB, Belasa, a mnohých iných. Trošku sme doplatili na štart v zadných koridoroch, najmä v sobotu, keď som si istý, že bez tohto hendikepu by Čanecký skončil do 30. miesta a všetci ostatní určite v prvej stovke, no vyjazdili sme si lepší koridor pre budúci rok a určite sa na Bielej stope o rok stretneme. Ja osobne nemám nabehané toľko, ako minulé roky, na bežkách som stál šesťkrát pred stopou, dokonca na klasičkách naposledy v roku 2008. Aj napriek tomu som využil príležitosť štartovať oba dni. Sú to síce jedny z najhorších mojich umiestnení na Bielej stope, no bol to perfektný víkend aj po stránke prípravy, ktorý sme ukončili ešte nedeľným večerným hokejom vo Zvolene a aj po stránke odreagovania a zábavy, absolvovať podobné preteky v kompletnej zostave je vždy zábava. Drobné naťahovanie sa medzi sebou má svoju zvláštnu atmosféru," zhodnotil víkend jazdiaci manažér Martin Fraňo.
 
"Mal som výbornú štartovaciu pozíciu, oba dni som štartoval z prvého koridoru ako jediný z CK BB, a tým som mal miernu výhodu. Je to aj odmena za pravidelnú účasť na podujatí v posledných rokoch. Teda ja som si bežal svoje a naviac som skrátka nemal. V sobotu som bojoval aj o tretie miesto v kategórii, no v závere mi už došli sily. V nedeľu sme sa časť trate naháňali s Fraňom a Debnárom, musia sa chlapci ešte priučiť technike, no z tohto pohľadu to boli zaujímavé cyklistické minisúboje, ktoré sledovali zainteresovaní diváci. Som spokojný, stretneme sa opäť v ďalšom ročníku," zhodnotil prvý pretekový víkend roku 2013 cyklistický i bežecký matador, Ladislav Longauer.
výsledky na oficiálnej stránke organizátoraalt

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.