CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Jozef Palčák víťazom skialpových pretekov na Poľane

Jubilejný 10. ročník pretekov Skialp Poľana, Memoriál Jožka Zaťka o pohár primátora mesta Detva, sa konal v sobotu 9. februára, ktorého sa zúčastnil už po tretí krát náš staronový člen CK Banská Bystrica, Jozef Palčák.

Ten sa po ročnej pauze z dôvodu ťažkého zranenia aktívne pripravuje na cyklistickú sezónu 2013.

Na štart sa postavilo 50 pretekárov a skialpinistických nadšencov. Jozef bol zároveň spoluorganizátor a tvorca trate, ktorú bolo tento rok možné potiahnuť od Horského hotela Poľana (1306 mnm) až na Kaľamárku (809 mnm). Tohtoročné snehové podmienky na Poľane boli vynikajúce s viac ako 1,5 metra snehu a pravou zimnou atmosférou.

Trať mala na začiatku 2 kratšie stúpania, po ktorých nasledoval zjazd s náročným členitým terénom, v ktorom sa potrápil nejeden jazdec. Po zjazde nasledoval výšlap, kde skialpinisti nastúpali 500 výškových metrov až do cieľa pretekov.

„Tieto preteky som absolvoval už tretí krát, ale nikdy sa mi nepodarilo vyhrať. Preto bolo pre mňa výzvou poraziť štvornásobného víťaza Petra Halaja. Vedel som, že Peťo má oveľa ľahšiu výstroj, ktorá je hlavne v dlhých stúpaniach veľkou výhodou a takisto má v skiaplnizme viac skúseností. Od začiatku som mu šliapal na päty, aj keď na rovinách bol jeho technický štýl nad moje sily. V stúpaniach som sa na neho opäť dotiahol. V záverečnom výšlape som využil, že trať dobre poznám a podarilo sa mi to v pravej chvíli zúročiť, a tak mám menovku na Putovnom pohári víťazov konečne aj ja.“

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.