CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Začiatok sezóny klope na dvere

Sezóna 2013 už pomaly klope na dvere, aj keď na mnohých častiach Slovenska ešte zúri tvrdá zima.

 

Po tréningovo-pretekovom úvode v Západnej Sahare sa začína pretekový program aj v Európe. Už budúci víkend bude šestica Čanecký, Zrelica, Bátora, Fraňo, Debnár a Viglaský pretekať na UCI 1.2 jednorázových pretekoch Košice-Miškolc. Cez týždeň už rovnaká zostava zamieri do Maroka, kde ich čakajú ťažké 10 etapové preteky v dĺžke 1650 km Tour de Maroc. V rovnakom čase sa zúčastní Martin Haring reprezentačného sústredenia MTB v Chorvátsku.

Úvod domácej sezóny začnú pretekári, ktorí budú na Slovensku v prvý aprílový týždeň na Prievidzskom maratóne. Už kompletná deväťčlenná zostava aj s Palčákom, Haringom a Novákom, či dvoma ženami Vojtášovou a Hanesovou, sa predstaví na úvodnom dvojkole Slovenského pohára v Suchej nad Parnou.

Po tomto podujatí sa vybratá šestica mužov zúčastní UCI jednorázoviek v Srbsku Banja-Luka Belehrad a záver prvej časti prípravy dokončí koncom apríla na dvojkole Slovenského pohára v Dudinciach a Krupine s presunom na UCI 1.2 jednorázové preteky Memorial Trochanovskeho.

Bikeri si zmerajú sily na prvých pretekoch UCI C2 resp. Slovenskom pohári v MTB a ženy sa zúčastnia koncom apríla na UCI 2.2 etapových pretekoch Grácia Orlová.

"Pretekový program na úvod sezóny je plný pretekov. Trošku sme pozadu v najazdených kilometroch, zlé počasie je však všade v Európe. Prvá časť sezóny je okrem Maroka postavená na dvojdňovkách, veríme, že to postupne pôjde. Po odvolaní, resp. presunutí, tradičného Tour de Kamerun sa zúčastníme na ťažkom podujatí Tour de Maroc, ktoré určite dá kvalitný základ do celej sezóny, sú to náročné a kvalitné preteky. V máji nás čaká švédske Paríž-Roubaix, už 105. ročník Scandinavian race, či Košice-Tatry-Košice a verím, že začiatkom júna Okolo Slovenska. Dúfame, že aj dovtedy dosiahneme nejaké úspechy a sezóna sa bude vyvíjať dobre. Snáď sa aj počasie na Slovensku čoskoro umúdri a úvod Slovenského pohára nebude v snehových závejoch," zhodnotil začiatok novej sezóny manažér CK BB Martin Fraňo.

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.