CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Úvod slovenskej cestárskej sezóny

Preteková cestárska sezóna sa naplno rozbehla aj na Slovensku.

 

 

Domácu sezónu tradične zahajovalo dvojkolo Slovenského pohára v Suchej nad Parnou, kde sa postavila aj takmer celá zostava CK BB až na Nováka. Úvodné dvojkolo bolo dosť poznačené čerstvým návratom z ťažkých etapových pretekov Okolo Maroka. V sobotnej časovke jednotlivcov aj z tohto dôvodu neštartoval Čanecký, a tak najlepším pretekárom CK BB sa stal na 12.mieste Zrelica a 13.mieste Fraňo.

"Bohužiaľ len v utorok ráno sme prišli z Maroka, a tento týždeň mám dosť problémy sa aklimatizovať a dať trošku dokopy, takže bohužiaľ nikomu z nás sa nepodarilo siahať na pódium v časovke, ako vlani napr. Fraňo. Verím však že o ďalší týždeň to bude o poznanie lepšie." zhodnotil výkony Roman Zrelica.

V nedeľných pretekoch jednotlivcov sa o víťazovi rozhodlo hneď po štarte, keď unikla 12členná skupina. Únik vyprovokoval Bátora, no bohužiaľ mal smolu a pre defekt zo skupiny odpadol. To znamenalo, že celý tím CK BB sa zložil a snažil sa uniknutú skupinu dostihnúť takmer 80km stíhacou jazdou, no márne. Nakoniec najlepším pretekárom sa stal na 12.mieste Čanecký. Tentokrát podala dobrý výkon v kat. kadetov a žien Vojtášová, keď obsadila 11.miesto ako najrýchlejšia žena v konkurencii 50 chlapcov.

"Dnes už to bolo o čosi lepšie, no nezvládli sme to takticky, vpredu sme mali len jedného človeka a potom po jeho defekte sme sa zmasakrovali doslova a dopísmena v stíhacej jazde a nakoniec to nebolo nič platné, vo výsledkoch sa to neodzrkadlilo, aj ked sme odtiahli väčšinu pretekov. Taký už je šport, tieto chyby sa už nesmú opakovať." zhodnotil nedeľný výkon Martin Fraňo.

Druhé dvojkolo Slovenského pohára v Dudinciach a Krupine čakalo na pretekárov posledný aprílový víkend. V kritériu najprv zbieral body na bodovačkách Frańo, no potom najmä aktivitou pretekárov Dukly odchádzali menšie skupiny. Rozhodujúci únik zachytil Čanecký, keď s trojicou Mahďar, Jurčo a Daško odkrútil väčšinu pretekov na špici a po dobrom technicko-taktickom výkone obsadil druhé miesto za Jurčom. Fraňo skončil desiaty.

"Mali sme taktiku pomáhať Fraňovi s Bátorom v špurtoch pokiaľ to bude pokope a inak sa tlačiť do únikov, no Dukla sa rozhodla svoju presilu využiť a po úvodných kolách nám začali odchádzať. Som rád, že som bol v rozhodujúcom úniku a za daných podmienok je druhé miesto naozaj výborné. Som spokojný." zhodnotil svoj výkon Čanecký.

V nedeľných pretekoch v kompletnej zostave bol tím odhodlaný bojovať o víťazstvo, čo sa po dobrom taktickom výkone podarilo. Ihneď od štartu sa ocitli v úniku Maďari Bernard a Simon, no nechýbal s nimi Viglaský. Bohužiaľ v prvom stúpaní na Senohrad Ivan odpadol, čo znamenalo prácu CK Dohňany a predovšetkým pretekárov CK BB Palčáka, Zrelicu a Nováka na sťahovaní takmer 2minútového manka. Najmä Palčák odviedol skvelú prácu a pole na bočnom vetre natiahol pred stúpaním na druhý Senohrad, kde brutálnym tempom napálila trojica Fraňo, Zrelica a Debnár v snahe znížiť stratu na vedúcu dvojicu na minimum a zbaviť sa čo najviac potenciálnych súperov až pokiaľ vpredu nezostala len štvorica Čanecký, Haring, Daško, Vyšňa a za nimi paseka, roztrúsené pole pretekárov. Štvorica si doskočila dvojicu Maďarov a pri prejazde do posledného kola ešte Haring zvíťazil na rýchlostnej prémii. V poslednom stúpaní zaútočil Čanecký a zostal s ním len Daško a Haring. Dvojica pretekárov CK BB využila svoju presilu v závere, keď sa z víťazstva tešil Martin Haring. Čanecký obsadil tretie miesto, Debnár deviate a Bátora dvanáste.

Po neúspešnom úvode SP v Suchej nad Parnou sa Čanecký posunul na tretie a Haring na štvrté miesto v priebežnom poradí Slovenského pohára za dvojicu Daško, Kováč. V súťaži tímov sa CK BB posunul z piatej na druhú priečku za Duklu Trenčn.

Reportáž z Krupiny na STV (od12:46min.)

Fotogaléria z Krupiny a Dudinec na FB.

Výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2013

Voľnú stredu 1.mája si pretekári CK BB spestrili účasťou na Prievidzskom cyklomaratóne. V rámci prípravy sa rozhodli pretekať aktívne samozrejme s cieľom vyhrať.

Ihneď po štarte sa do úniku vydal Fraňo, akonáhle ho hlavné pole po 17kilometroch dostihlo, po Nováckom kopci zaútočila dvojica Haring s Čechom Matulom. Agilný Frańo si túto dvojicu opäť doskočil a vzornou prácou si vypracovali náskok dvoch minút. V stúpaní na Bojnický kopec však útočili ďalší favoriti a prejazdom cez Koš v druhom okruhu vedúcu trojicu dostihli najskôr osamotený Čanecký, potom trojica Barényi, Čech Hradil a Debnár. Sedmička so štvoritým zastúpením CK BB pracovala ako vzorne namazaný stroj a pred posledným stúpaním na Bojnický kopec mala už 5.minútový náskok. Tu zaútočil Čanecký a prišiel do cieľa osamotene. Za ním sám Debnár pred Čechom Matulom a Martinom Haringom. Na siedmom mieste prišiel osamotený zmasakrovaný "animátor" dnešných pretekov Frańo, ktorý strávil v úniku kompletné preteky od štartu až do cieľa. Z pelotónu ešte v závere unikli ďalší pretekári CK BB, keď Glajza obsadil 8. a Palčák 10.miesto, teda v prvej desiatke skončilo šesť pretekárov CK BB.

Navyše zvíťazili vo všetkých vekových kategóriách, keď do 30 rokov vyhral Čanecký, do 40 rokov Debnár, do 50 rokov Glajza a nad 50 rokov Longauer.

"Využili sme pekné počasie a blízkosť tohto podujatia. Nechceli sme sa len tak voziť, a pretekali sme aktívne od štartu až do cieľa. Účasť na tomto podujatí vhodne zapadla do prípravy a myslím, že sme si schuti všetci zapretekali, aj keď ja osobne som sa veľmi nešetril a pretočil si "budík" doslova a do písmena,, posledných desať kilometrov som šiel len na voľnobeh silou vôle. Večer sme si ešte spríjemnili posedením a opekaním u nášho dobrého kamaráta, i keď na pretekoch večného súpera a slovenskej legendy, Milana Barényiho, takže naozaj to bol vhodne strávený deň po tréningovej i teambuildingovej stránke." zhodnotil podujatie jazdiaci manažér Frańo.

Fotogaléria z Prievidze na FB.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.