CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Čanecký jedno miesto za UCI bodmi vo Švédsku

Cyklisti CK BB zamierili po prvýkrát na sever Európy na 105.ročník Scandinavian Race v Uppsale.

 

 

Päticu Viglaský, Palčák, Fraňo, Bátora a Čanecký čakali náročné 194km dlhé preteky na 12km okruhu mestom. Okruh bol veľmi náročný technicky, prakticky každých 300 metrov čakala pretekárov ostrá zákruta s nepríjemnými zúženiami, či miernym stúpaním 2km pred cieľom v konkurencii severských kontinentálnych a klubových tímov, lotyšského Rietumu Banka, belgického Dolticini-Flanders, amerického Firefighters, či španielskeho Mobel Murcia. Víťazom sa stal člen švédskej kontinentálnej formácie Team people for you Alexander Ginsjo, ktorého sme už dnes mohli sledovať na Eurosporte v úniku prvej etapy Okolo Nórska.

Výborným výsledkom sa prezentoval Marek Čanecký, ktorý len o pár centimetrov prehral súboj v závere o ďalšie UCI body a obsadil 9.miesto.

"Zo začiatku to boli ukrutné jatky. Od štartu sa šlo stále šesťdesiatkou a bol to doslova a do písmena boj o holý život na lakte v každej zákrute. Po poodskočení prvej sedemčlennej skupiny sa to trošku ukľudnilo, no na krutý úvod doplatilo veľa cyklistov, bohužiaľ aj naši. V závere sa opäť pretekalo totálnym spôsobom, no už sa mi šlo oveľa lepšie, bol som viac rozjazdený a trúfal som si bojovať o najvyššie priečky. V poslednom kole sme už takmer dostihli pretekárov z úniku a závere som prehral len tesne špurt o ďalšie UCI body. S výkonom som spokojný, boli to veľmi rýchle preteky." skonštatoval v cieli Marek Čanecký.

V nedeľu čakalo cyklistov kritérium na 2kilometrovom okruhu s náročnými prudkými zákrutami, pasážami na kockách, no predovšetkým strmým stúpaním na hradby. Podľa predpokladov sa opäť divákom naskytla príležitosť vidieť totálnu cyklistiku. Už od prvého kola sa po úzkych uličkách parku pole natiahlo v pekelnom tempe. Predovšetkým zásluhou reprezentačného tímu Švédska sa na čele usadil Johan Lindgren, no situáciu v 10člennej skupine kontrolovali i kolegovia Stenberg a Penton. Vedúci Lindgren a i skupinka prenasledovateľov postupne na krátkom a ťažkom okruhu dostihla takmer všetkých pretekárov o kolo, nakoniec v cieli klasifikovali len rovnú dvadsiatku pretekárov s plným počtom okruhov. Výborný výkon podal opäť Čanecký, ktorému podobné okruhy s kopcom sedia. Spočiatku kontroloval situáciu v prednej časti skupiny, no v závere strácal sily a v poslednýc kolách z nej odpadol a obsadil dvanáste miesto.

Fotogaléria na FB

Výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.