CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Prvý mužský titul Majstra Slovenska 2013 pre Haringa

Prvé tohtoročné MSR sa konali uplynulí víkend v obci Dolná Maríková. Na 64 km dlhej trati sa bojovalo o tituly majstrov Slovenska v MTB maratóne.

Organizátori z FC Teamu pripravili pre pretekárov profilovo a technicky náročnú trať v okolí Marikovskej doliny, pozostávajúcu z dvoch okruhov s množstvom single trailov a technických úsekov.

Na štarte v kategórii žien sme mali jedinú zástupkyňu, minuloročnú medailistku Líviu Hanesovú, Zuzka Vojtášová sa z dôvodu pretrvávajúcej choroby rozhodla neštartovať. V kategórii mužov sa na štart postavili Róbert Glajza, Lukáš Bátora, Jozef Palčák a Martin Haring.

Po prvom stúpaní sa vykryštalizovala skupinka piatich jazdcov, Barényi, Kuril, minuloročný vicemajster Jež, Bátora a Haring. V nasledujúcom stúpaní odskočil Martin Haring, ktorý prišiel osamotene až do cieľa. Za ním preťal cieľovú pásku Milan Barényi. Najlepšiu trojku uzavrel skvelým výkonom Lukáš Bátora. Jozef Palčák obsadil 9. pozíciu, Róbert Glajza skončil 13.

Martin Haring po pretekoch povedal: ,,Teším sa zo zisku titulu, aj keď ma mrzí, že na štarte nebola kompletná slovenská špička. Na technických úsekoch trate nebolo výhodou ísť v háku, takže som chcel ísť zo skupinky čím skôr preč a vytvoriť si bezpečný náskok. Druhá polovica trate ma trošku zaskočila blatistými úsekmi vo výjazdoch, ktoré bolo treba tlačiť. Najbližšie ma čaká Svetový pohár v Novom meste na Morave. Vzhľadom na zlú štartovú pozíciu by som bol spokojný s umiestnením v prvej polovici štartového poľa a splneniť tým nomináciu na ďalšie reprezentačné výjazdy v zahraničí."

Lukáš Bátora sa vyjadril: ,,Preteky som skôr bral ako kvalitný tréning a nečakal som od toho výsledok, o to som šťastnejší, že to na koniec bolo 3. miesto. Od štartu sa mi išlo celkom dobre, trať aj počasie mi vyhovovalo. Najbližšie ma čakajú tri cestné jednorázovky na Ukrajine a potom vrchol sezóny, preteky Okolo Slovenska."

V ženách si vedúcu pozíciu strážili sestry Juhásové, stupne víťazov doplnila Lívia Hanesová, ktorá si po roku opäť vyjazdila bronz.

Pretekári CK BB si na posledných dvoch "majstrákoch" Slovenska poradili naozaj výborne. Rovnako kvalitne, ako sezónu ukončili poslednými Majstrovstvami Slovenska v cyklokrose v decembri minulého roka zlatom Haringa a bronzom Vojtášovej, rovnako dobre začali i tento rok, ziskom titulu pre Haringa a dvoch bronzov Bátoru a Hanesovej v MTB maratóne, čím predčili očakávania. Veríme, že ďalšie cenné medaily pripoja i v blížiacich sa Majstrovstvách Slovenska cross country, či časovke jednotlivkýň a pretekoch jednotlivkýň na ceste, časovke družstiev mužov a samozrejme v cyklokrose.

výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.