CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB na Okolo Slovenska

CK BB sa po tretíkrát predstavilo ako tím na pretekoch Okolo Slovenska.

Zostava v zložení Čanecký, Haring, Palčák, Bátora, Zrelica a Debnár si zmerala sily s 21 tímami z Európy, či reprezentáciou Maroka. Po úvodnom krátkom prológu čakalo na pretekárov 164km poobedňajšej poletapy. Na nepriaznivé daždivé počasie a nekvalitné cesty doplatili aj naši pretekári. Jeden z lídrov Marek Čanecký mal v záverečnom stúpaní defekt a čakaním dlhých minút na úzkej ceste stratil akékoľvek šance na celkové dobré umiestnenie. Výborne si počínal Haring, ktorý do cieľa dorazil v prvej hlavnej skupine.

V druhej vyše dvestokilometrovej etape sa rozhodovalo v závere, keď v prvej skupine mal CK BB zastúpenie dvojicou Haring, Čanecký. Po veľmi nepríjemnom hromadnom páde desať kilometrov pred cieľom však obaja ostali "zacviknutý" na železnom moste i ďalšími desiatkami cyklistov a stratili vyše dve cenné minúty.

V tretej kráľovskej etape so štyrmi horskými prémiami v dľžke 225km však obaja preukázali svoje vrchárske kvality. Dokonca v najstrmšom stúpaní na Fačkovské sedlo sa udržali medzi dvadsiatkou najlepších pretekárov. Škoda, že v záverečnom klesaní sa dotiahla na vedúcu skupinu ďalšia dvadsiatka pretekárov, no Čanecký obsadil v dojazde 20.miesto

Pre záplavy v Bratislave muselo byť Okolo Slovenska skrátené, takže štvrtá skrátená etapa bola zároveň poslednou. Opäť mal v stúpaní na Havran výborne idúci Čanecký smolu a defekt ho opäť odstavil od šance bojovať o popredné umiestnenie. Vo vedúcej skupine tak zostal len Haring, ktorý si v konečnom zúčtovaní pripísal 32. priečku. Nebyť nešťastného mosta a pádu na ňom v závere druhej etapy, bol by v prvej dvadsiatke.

"Okolo Slovenska hodnotím veľmi pozitívne z pohľadu CKBB. Ako jediný amatérsky tím sme nesklamali, aj napriek smole sme porazili v súťaži tímov niektoré papierovo silnejšie tímy. Haring predviedol výborný výkon, no naozaj mal smolu. Škoda, že nebola niektorá etapa s cieľom v kopci, tento rok mu to v stúpaniach naozaj išlo. Čanecký mal ešte viac smoly, a jeho posledné preteky v drese CK BB boli poznamenané defektami v rozhodujúcich častiach etáp. Škoda, lebo on určite na prvú dvadsiatku mal. Bátora, Palčák i Debnár nesklamali, podali dobrý výkon v konkurencii najlepších cyklistov Európy. Smolu mal Zrelica, ktorý nemal svoj deň v prvej poobedňajšej etape, no to sa stáva. Celkovo musím povedať, že je to naše najlepšie vystúpenie na tomto ultraťažkom podujatí UCI európskeho kontinentálneho okruhu. Určite sme nemali zámer vyhrávať etapy, na to skrátka nemáme podmienky, no výkon našich plnepracujúcich cyklistov vo veľmi kvalitnej profesionálnej konkurencii si zaslúži pochvalu" zhodnotil vystúpenie cyklistov CK BB manažér tímu Martin Fraňo.

hodnotenie podujatia očami aktérov

výsledky v sekcii kalendár pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.