CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Hanesová strieborná na Majstrovstvách Slovenska

Po časovke družstiev sa ďalší týždeň rozdávali tituly majstrov Slovenska v časovke jednotlivcov a pretekoch jednotlivcov. Po minulotýždňovom prekvapivom zisku titulu v družstvách neobišiel CK BB naprázdno opäť.

Vo štvrtok sa rozdávali medaily v časovkách jednotlivcov žien a juniorov. CK BB malo zastúpenie v podobe dvojice Vojtášová, Hanesová. V konkurencii 11 slovenských a 20 českých žien sa nestratili, no na medaily tentokrát nedosiahli. Hanesová obsadila piate miesto so tratou 33 sekúnd na bronzovú Kadlecovú. Vojtášová obsadila siedme miesto.

"Šla som úplne nadoraz. Snáď po prvýkrát v živote som siahla na úplné dno svojich síl a v cieli som skoro skolabovala, no rovnako ako vlani to na medailu nestačilo. Strata nebola veľká, verím, že o rok sa v tej časovke na stupne víťazov posuniem," zhodnotila svoj výkon Lívia.

V piatok bola na programe časovka jednotlivcov mužov. Na 40 km trati sa nekonalo žiadne prekvapenie, keď zvíťazil Peter Velits. Pretekári CK BB obsadili v 7., 8., 9., 12. a 17.miesto medzi Elite v poradí Zrelica, Fraňo, Palčák, Debnár a Bátora. Výborne si počínal nováčik v drese CK BB Jakub Vančo, keď medzi dvadsaťtrojkármi obsadil síce 8. miesto, no s malou stratou 40 sekúnd na medailu a za sebou nechal takmer celú zostavu reprezentantov CK Epic Dohňany vo svojej len druhej pretekárskej sezóne a je prísľubom do budúcnosti.

V sobotu šampionát pokračoval pretekmi jednotlivkýň. Na náročnom okruhu na Hrabovke boli naše ženy opäť odhodlané bojovať o víťazstvo. Už od úvodu sa odpútala dvojica Češiek Sáblíková a Šulcová, ktoré do cieľa prišli na prvom, resp. druhom mieste. Za nimi sa na záverečné stúpanie vrúťila zhruba dvadsiatka pretekáriek z celkového počtu 53 štartujúcich. O Slovenskom zlate sa rozhodovalo v záverečných metroch, keď ešte sto metrov pred cieľom viedla práve Lívia Hanesová, no v závere jej došli sily a výborným výkonom si prišla po zlato Monika Kadlecová. Lívia v závere len len odolala tlaku Juhásovej a obsadila výborné druhé miesto a získala striebornú medailu. O dobrom výkone Sloveniek, v porovnaní s českou konkurenciou svedčí i fakt, že v celkovom zúčtovaní boli na 5.,6.,7.,8. a 11.mieste, čo svedčí o stúpajúcom trende slovenskej ženskej cyklistiky. Zuzana Vojtášová obsadila 8. miesto medzi Slovenkami, celkové 33.

"Snažila som sa v stúpaniach na Hrabovku jazdiť vpredu, čo sa mi celkom darilo. V záverečných kolách som začínala mať už trochu kŕče, naozaj bola vysoká teplota, šplhajúca sa k 35st. V záverečnom stúpaní som sa držala Češky Havlíkovej, ktorá s prehľadom zvíťazila v špurte našej skupiny a získala český bronz. Ešte niekoľko desiatok metrov pred cieľom som si verila a dúfala vo víťazstvo, no v závere som už skrátka nemala sily. Monika šla výborne a titul si zaslúžila. So striebrom som spokojná, je to po troch bronzoch v mojej kariére najlepší výsledok na Majstrovstvách Slovenska. Snáď už pri najbližšej príležitosti dosiahnem na titul," povedala v cieli Lívia.

Šampionát vyvrcholil pretekmi jednotlivcov mužov v neďeľu. Za výbornej diváckej kulisy sa na okruhy na Hrabovke, odkiaľ sa pelotón presunul na druhý okruh medzi Novou Dubnicou a Dubnicou nad Váhom, postavilo na štart takmer dvesto cyklistov. Náročný okruh na Hrabovke preosial pelotón poriadne, no k totálnemu roztrhaniu došlo na silnom vetre najmä zásluhou cyklistov Dukly Praha v druhej polovici pretekov. Nakoniec o víťazstvo bojovala v závere dvadsaťštvorka cyklistov, kde nikomu nedal šancu Peter Sagan a s prehľadom zvíťazil a obhájil tak titul Majstra Slovenska. V cieli klasifikovali len 51 cyklistov, z toho len 14 zo Slovenska, ostatní pre časový limit a veľké časové straty boli odvolaní, bohužiaľ i všetci cyklisti CK BB.

Fotogaléria na fb

výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2013

preklad do anglického jazyka realizoval Mgr. Vladimír Otiepka
www.otiepka-preklady.eu

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.