CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Úspešný záver cestnej sezóny - zhodnotenie

Cestná sezóna 2013 je uzavretá, prichádza čas rekapitulácie a stanovenie si nových cieľov.  

V septembri sa síce väčšina pretekárov už chystala na cyklokrosovú sezónu, no i napriek tomu dosiahli cyklisti CK BB dobré výsledky v závere sezóny.

Najmä druhý septembrový víkend bol veľmi plodný. Tím bol rozdelený na viacero partií a všetkým sa výnimočne darilo. V Bratislave si veľmi úspešne počínal Ivan Viglaský, kde na tradičnej klasike v Perneku šiel veľmi aktívne. Viackrát atakoval, a keď sa k nemu v závere pridal Braňo Karas a Erik Toček, spoločne pokračovali až do cieľa. Ivana síce zmohli kŕče v závere, no obsadil pekné druhé miesto, čo bolo po biednej sezóne pred Ivanovým obľúbeným Kamerunom nádejné.

Druhá partia nemenej úspešne hájila farby na "veľkom" slovenskom pohári v Spišskej Novej Vsi. V sobotňajšej časovke do vrchu obsadil pekné tretie miesto Miroslav Debnár. Martin Fraňo síce v jazde do vrchu obsadil posledné miesto, no všetko si vynahradil v nedeľnom kritériu. Ukázal, že stále patrí medzi špurtérov, s ktorými na Slovensku treba počítať a poradil si s mladými puškami z Dohnian, či J. Schwabikom, chystajúcimi sa na blížiace Majstrovstvá Sveta a zvíťazil, keď Miro Debnár skončil šiesty.

"S víťazstvom som veľmi nepočítal, o to príjemnejšie som prekvapený. Po dvoch vyhratých bodovačkách sme všetky sily stavili na jednu kartu a chcem veľmi poďakovať Mirovi Debnárovi, Martinovi Haringovi a Robovi Glajzovi, ktorí odvietli profesorskú prácu v rozchádzaní vláčika. Keď som videl, že relatívne ľahko dokážem víťaziť na "veľkých" bodovačkách, sústredil som sa už len na ne a špurty na prejazdy som vypustil. V záverečnom zúčtovaní to napokon stačilo a je to víťazstvo celého tímu," povedal v cieli spokojný Fraňo.

V záverečnom dvojkole Slovenského pohára mužov opäť ukázal dobrú formu Debnár, keď zvíťazil v časovke do vrchu na Martinské hole a Jozef Palčák obsadil štvrté miesto. Bohužiaľ Miro nedokázal zopakovať podobný výkon nasledujúci deň v Majstrovstvách Slovenska do vrchu Javorina a skončil tretí a získal ďalšiu medailu z MSR pre CK Banská Bystrica. Rudolf Rusina obsadil piate miesto.

Majstrovstvami do vrchu masters do vrchu Šachtička sa ukončila definitívne slovenská cestná sezóna opäť pódiovým umiestnením M. Debnára, tentokrát to bolo druhé miesto.

"Sezóna bola pre nás úspešná. Získali sme veľa medailí na Majstrovstvách Slovenska. S niektorými sme nepočítali a boli pre nás príjemným prekvapením. Zlato v časovke družstiev a rovnako titul Martina Haringa v MTB maratóne má pre nás cenu. Výborné je i striebro L. Hanesovej v cestných pretekoch jednotlivkýň, Haringa v MTB cross country, či bronzy M. Debnára v časovke do vrchu, L. Hanesovej a L. Bátoru v MTB maratóne. Máme teda dva tituly, dve striebra a tri bronzy. Je to skvelá rekapitulácia cestnej a MTB sezóny. Na dôvažok je parádnou čerešničkou na torte tretie miesto Mira Debnára v celkovom poradí Slovenského pohára mužov za "duklákmi" M. Kováčom a P. Tyborom, keď ešte 12. skončil M. Fraňo a 18. M. Haring. Práve poslední dvaja menovaní dokázali v niektorom kole Slovenského pohára zvíťaziť, M. Fraňo v Spišskej Novej Vsi a M. Haring v Krupine. Rovnako z jedného víťazstva sa tešila štvorica L. Bátora, R. Zrelica, M. Fraňo a J. Palčák pri víťazstve na Majstrovstvách Slovenska v časovke družstiev, tiež zaradenej do Slovenského pohára. Na záver sa ešte predstavíme na tradičnom Grand Prix Chantal Biya v Kamerune, a potom sa budeme naplno venovať cyklokrosu, kde očakávame medaily a tituly vo všetkých kategóriách muži i ženy elite, juniori aj masters," zhodnotil úspešnú domácu sezónu manažér Martin Fraňo.

výsledky v Kalendári pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.