CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Najúspešnejšia cyklokrosová sezóna CK BB na prahu Majstrovstiev Slovenska

CK Banská Bystrica zažíva najúspešnejšiu cyklokrosovú sezónu v histórii klubu.

Aj napriek tomu, že CK Banská Bystrica dokázal, že cyklokros patrí medzi najsilnejšie disciplíny, čo vlani zúročil a potvrdil Martin Haring víťazstvom v Slovenskom pohári i titulom majstra Slovenska, stále klubu chýbalo prvenstvo v súťaži tímov, keď obsadil až tretie miesto za Žiarom nad Hronom a ŽP Podbrezová. Sezóna 2013 začala v ešte lepšom svetle. Tím sa posilnil o skvelého juniora Mateja Ulíka, dvadsaťtrojkára Jakuba Vanča, do cyklokrosu sa zapojili aj Palčák, Rusina, či hosťujúca Simona Triznová. Už od začiatku sezóny bolo jasné, že CK Banská Bystrica čaká najlepšia sezóna v histórii klubu. Po dobrých výsledkoch na ceste a v MTB dosiahli pretekári vynikajúce výsledky práve v cyklokrose.

Najlepší pretekár a slovenská cyklokrosová jednotka Martin Haring dokázal dosiahnuť svoje životné výsledky. Výborné 22.miesto na Svetovom pohári CDM vo Valkenburgu ešte vylepšil výsledkom, ktorým všetkým vyrazil dych. 13.miesto na CDM Svetovom pohári v Tábore bolo šokom aj preňho samého, keď za sebou nechal hviezdy typu Svena Nijsa, či Simona Zahnera, Roba Peetersa, alebo Juliena Taramarcaza. Kvalitné výsledky na najvyššej scéne potvrdil i na špecifickej piesočnej trati v Koksijde 32.miestom. Výbornú formu pred blížiacimi Majstrovstvami Slovenska potvrdil i víťazstvom na UCI C2 pretekoch v Ternitzi, či tretím miestom na pretekoch rovnakej kategórie v španielskom Igorre. V Slovenskom pohári rovnako exceloval, keď zvíťazil v šiestich kolách a je priebežným lídrom súťaže a najväčším favoritom na zisk titulu majstra Slovenska.

Výborne mu sekundovali i ostatní pretekári CK BB. Lukáš Bátora je priebežne tretím mužom Slovenského pohára, keď dokázal zvíťaziť v jednom kole v Trnave a je rovnako ašpirantom na medailu z Majstrovstiev Slovenska. Medzi ženami už tradične zbierali body Zuzana Vojtášová (zvíťazila v 2.kolách SP) a Lívia Hanesová (1.víťazstvo), ktoré okúsili i reprezentačný dres na Svetvom pohári CDM v Tábore a na Majstrovsvách Európy v Mladej Boleslavi, rovnako ako dvadsaťtrojkár Jakub Vančo. Jakub je tiež želiezkom v ohni pre zisk medaily z MSR v kat. U23, v ktorej figuruje na treťom mieste v Slovenskom pohári.

Dobré čiastkové výsledky na pretekoch Slovenského pohára dosahovali aj Jozef Palčák, Martin Fraňo, Rudolf Rusina, Roman Zrelica a predovšetkým Miroslav Debnár, ktorý je na priebežnom siedmom mieste Slovenského pohára. U juniorov dlho kraľoval Matej Ulík, ktorý je momentálne po dvojtýždňovom reprezentačnom "záťahu" tretí. Dokázal zvíťaziť v dvoch kolách Slovenského pohára a na posledných reprezentačných akciách ukázal zvyšujúcu sa formu, keď v španielskom Igorre obsadil siedme miesto a v rakúskom Ternitzi dokonca zvíťazil.

Neporaziteľnosť ukázal Robert Glajza, ktorý pri prestupe do kat. Masters A ani raz nenašiel premožiteľa a suverénne kraľuje Slovenskému poháru. V kat. Masters B sa Ladislav Longauer niekoľkokrát dostal na stupne víťazov a v konkurencii mladších pretekárov je na priebežnom treťom mieste celkového poradia.

Výborné výsledky jednotlivcov sa odzrkadlili v suverénnom vedení v súťaži klubov.

V nedeľu, 15. decembra čaká cyklokrosárov vrchol sezóny, posledné kolo Slovenského pohára a zároveń Majstrovstvá Slovenska v Bánovciach nad Bebravou, ktorých je CK BB zároveň spoluusporiadateľom. Veríme, že pretekári CK BB donesú čo najviac medailí a zabojujú i o tituly a rozšíria tak tohtoročnú zbierku dvoch zlatých, dvoch strieborných a troch bronzových medailí z MSR v kat. mužov a žien o ďalšie cenné kovy. Bez šance samozrejme nie je junior Ulík a od matadora Roba Glajzu sa nič iné ako zlato nečaká. O medailu bude tuho bojovať i Ladislav Longauer.

výsledky cyklokrosov nájdete v sekcii Kalendár pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.