CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Majstrom Slovenska opäť Martin Haring

 

V polovici decembra vyvrcholila slovenská cyklokrosová sezóna Majstrovstvami Slovenska v cyklokrose v Bánovciach nad Bebravou. Organizátori v Bánovciach nad Bebravou pripravili pre všetkých pretekárov aj divákov nádhernú technickú trať priamo v meste pod oknami miestnych divákov. Výborne zorganizované podujatie prilákalo hojnú divácku kulisu predovšetkým na hlavnú kategóriu mužov.

CK Banská Bystrica mal však zastúpenie aj v iných kategóriách. Najskôr v kat. open medzi ženami triumfovala Simona Triznová. V kategórii žien bola odhodlaná bojovať Lívia Hanesová, no od začiatku nenechala nič na náhodu slovenská jednotka Tereza Medveďová, ktorá získala okamžite náskok pred svojimi prenasledovateľkami a neustále ho zvyšovala a získala zlato pred Jankou Keseg Števkovou. Lívia Hanesová obsadila tretie miesto a získala broznovú medailu.

V kat. masters B mal technické problémy Ladislav Longauer ihneď po štarte a aj keď bojoval, v cieli mu zostalo nepopulárne štvrté miesto. O poznanie lepšie sa darilo reprezentačnému trénerovi Robertovi Glajzovi medzi masters A. Doslova sa so svojimi súpermi pohrával, a keď v druhej polovici pretekov zaútočil, nik nebol schopný na jeho náskok zareagovať a s prehľadom zvíťazil. Rovnako tak s veľkým náskokom zvíťazil v celkovom poradí Slovenského pohára.

V hlavnej kategórii mužov sme mali viac želiezok v ohni. To najjagavejšie, Martin Haring, malo po štarte mierne technické problémy. Martin však malé manko zmazal a na trati za mohutného povzbudzovania divákov sa rozohrala bitka o titul. V záverečnej tretine pretekov však Martin zaútočil a jeho najväčší súper Robert Gavenda začal strácať. Martin Haring tak po vlaňajšom prvom triumfe svoj titul obhájil a v majstrovskom drese ho uvidíme aj počas nasledujúcich pretekov belgického turné.

Veľká bitka sa rozpútala v súboji o tretie miesto medzi Michalom Lamim a Lukášom Bátorom. Lukáš bojoval, no mierne začal strácať najmä na prekážke, ktorú jeho súper skákal a nakoniec mu v cieli zostalo umiestnenie tesne mimo stupňa víťazov. "Bojoval som, veľmi ma povzbudzovali diváci, žijem v Bánovciach a mám tu veľké zázemie, no Michal bol o niečo lepší. Po páde a mojej chybe som sa trošku rozhodil, bronz by bol pekný, no taký je šport. Napr. Milan Barényi mal ešte oveľa väčšie problémy a nedokončil, teda musím byť so štvrtým miestom na domácej trati spokojný, snáď získam medailu o rok," zhodnotil svoje vystúpenie Lukáš.

Rovnako tuhá bitka bolo o bronz medzi dvadsaťtrojkármi. Zlato si suverénne vybojoval Šimon Vozár pred Ondrejom Glajzom. O tretie miesto zvádzali boj Jakub Vančo a biker František Lami. Nakoniec vyšiel zo súboja víťazne Košičan a Jakub získal ďalšie štvrté miesto pre CK Banská Bystrica.

Martin Haring sa stal aj celkovým víťazom Slovenského pohára a najlepšie výsledky v histórii klubu vyniesli CK Banská Bystrica aj suverénne víťazstvo v Slovenskom pohári tímov.

Fotogaléria na fb

Video z pretekov

Výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2013

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.