CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

V úvode domácej sezóny víťazne

Slovenský pohár v cestnej cyklistike začal aj tento rok úvodným dvojkolom v Suchej nad Parnou. 

 

Šestica pretekárov CK Banská Bystrica bola v tej dobe odcestovaná na pretekoch Okolo Maroka, a tak si na Slovensku meralo sily s ostatnými pretekármi 5 jazdcov z Banskej Bystrice.

V sobotu (12.4.) mali pretekári možnosť v plnom nasadení otestovať bicykle MERIDA TIME WARP TEAM a nové časovkárske prilby CASCO SPEEDtime. V dobrej konkurencii dokázali hlavne Debnár a Palčák zúročiť perfektnú formu a výbavu a vybojovali na trati dlhej 25 km 1. a 2. miesto. Rusina obsadil 7. miesto, Vančo 10. a Baďura 13. miesto.

Víťaz úvodného kola SP, Miro Debnár, po pretekoch povedal: „Na dnešnú časovku som sa nijako špeciálne nechystal. Nepasujem sa do role časovkára, tak som si dovolil trochu experimentovať. Prvýkrát som štartoval na časovkárskom špeciáli, vyskúšal som si aj novú časovkársku prilbu Casco, a musím povedať, že mi to veľmi pomohlo. V cieli som bol sám prekvapený z výsledku, pretože som ani nemal pocit, že by mi nohy nejako super išli.“

Jozef Palčák: „Na prvej toho ročnej časovke SP som nevedel, čo môžem očakávať. Trať časovky bola miestami trochu nebezpečná, ale na rovinatom úseku som dal toho všetko, aby som si vyskúšal nový posed a tiež novú časovkársku prilba Casco SPEEDtime, ktoré sa dokopy pozitívne prejavili aj na výsledku.“

„Nová prilba Casco sa mi osvedčila ako vynikajúca časovkárska prilba. Vďaka absencii zadného špicu typického pre prilby v tvare kvapky, som mohol počas časovky skloniť hlavu a vôbec mi to neprekážalo. Na časovku som sa poctivo pripravoval, ale nakoniec som si to sám pokazil. Od štartu som prepálil tempo, hlavne v brdku v úvode trate, a potom mi chýbali sily na vyššie tempo v ďalšej časti. 7 km mi išiel pretekár, ktorého som dostihol, v háku, čo ma dosť znervózňovalo. Poučil som sa z toho a dúfam, že nabudúce to bude lepšie“, povedal po časovke Jakub Vančo.

V nedeľu sa konali preteky jednotlivcov s hromadným štartom na 23 km okruhu, ktorý pretekári prešli 6 krát. Od druhého kola sa začalo nastupovať a pre pretekárov CKBB bolo dôležité, aby bol v úniku aj ich pretekár. Nakoniec sa to aj podarilo Debnárovi s pretekárom tímu Forman Cinelli Hudečkom. Práve Team Forman Cinelli a CK Banská Bystrica najviac tvorili priebeh pretekov. Ostatní pretekári CKBB ďalej chytali každý nástup a možný únik. V poslednom kole český pretekár v úniku neudržal tempo Mira Debnára a následne sa zvýšila rýchlosť hlavného balíka. Osamotený Debnár bol dostihnutý 3 km pred cieľom a o víťazovi sa malo rozhodnúť v špurte balíka. Kilometer pred cieľom mal vpredu kolíziu pretekár tímu Firefly, čo znemožnilo pretekárom CKBB vytvoriť vláčik pre špurtéra. Aj napriek tomu sa Palčákovi podarilo došpurtovať na 3. mieste a hneď za ním skončil Baďura. Vyhral Eduard Hrachovina z tímu Forman Cinelli a druhý došpurtoval Kamil Juhaniak z AŠK INTER Bratislava. Rusina, Vančo a Debnár prišli v balíku bez straty na 13. 22. a 41. mieste.


Miro Debnár po pretekoch: „V nedeľňajšej etape som sa cítil celkom dobre, po časovke celkom rozjazdený. Vedel som, že si treba ustrážiť hlavne skúsených pretekárov z Formanu. V druhom kole som sa ocitol v úniku práve s Hudečkom z Forman Cinelli. Snažil som sa ísť rozumné tempo, pretože do cieľa bolo ďaleko a nevedel som, ako sa to vyvinie ďalej. Keď som v poslednom kole videl, že Hudeček je už so silami na konci a do cieľa bolo niečo vyše 10 km, nastúpil som mu a šiel som do cieľa, čo to dá. Nakoniec ma pelotón došiel asi 3 km pred cieľom a ja som sa ledva udržal v špurtujúcom balíku.“

„Od začiatku som sa snažil dostať do úniku. Prvý únik sa podaril Debnárovi a ja som chytal každý ďalší nástup. Maximálne z toho bol však únik na 10 km. Nastupovalo sa veľa krát, ale snažil som sa tam vždy byť. V závere som ešte mal rozbiehať špurt Palčákovi, ale kilometer pred cieľom som sa prepadol kvôli pretekárovi tímu Firefly, ktorý predo mnou vyplietol koleso. Keď už spomínam kolesá, musím pochváliť kolesá Infinito, ktoré sú veľmi tuhé, čo som ocenil pri každom nástupe. Na trati bola aj asi 2 km dlhá časť s rozbitým asfaltom a dierami a aj tu kolesá nesklamali“, uviedol Jakub Vančo.

Podľa Jozefa Palčáka sa „nedeľné preteky jednotlivcov takmer do poslednej chvíle vyvíjali dobre. Ešte v poslednom okruhu mal náš tímový kolega spolu s českým jazdcom viac než 2 a pol minúty na pelotón. Avšak o víťazovi nakoniec rozhodoval záverečný špurt, v ktorom som bohužiaľ bez pomoci tímu nemal síl na lepší výsledok.“

„Na konci sme to mali celkom dobre rozbehnuté, boli sme vpredu, ale kvôli jednému pretekárovi, ktorému vyskočilo koleso sa to trocha potrhalo a stačilo to už len na tretie a štvrté miesto“, povedal Baďura.

Podľa Rusinu „časovka ani preteky neboli zabezpečený práve najlepšie. Celé to bolo také hektické. Ale dôležité je, že sme boli celé preteky aktívni. Škoda, že to dnes Debnárovi nevyšlo v úniku až do cieľa“.  

Výsledky 

Fotogaléria 1 

Fotogaléria 2

 

 

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.