CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Prvý majstrovský titul v roku 2014 pre CK BB zásluhou Martina Haringa

Majstrovstvá Slovenska v MTB maratóne sa ako aj minulý rok konali v okolí Marikovskej doliny so štartom a cieľom v Dolnej Marikovej.

 

Na štart majstrovskej trate dlhej 64km sa postavili medzi inými aj Jakub Vančo a Martin Haring z CKBB. Haring mal iba ten najvyšší cieľ a to obhájiť titul. Tento rok však o dres majstra prišiel bojovať aj majster Slovenska v XCO Michal Lami jazdiaci za Jump Sport klub Košice. Očakával sa teda súboj Lami, Haring. A aj tak bolo, hneď na prvom kopci sa táto dvojica odpútala od zvyšku pretekárov. Tento stav však trval iba po ďalší kopec, kde sa Haring zbavil Lamiho a svoj náskok celé preteky navyšoval až na konečných 9minút, 19sekúnd. Haring sa stal opäť majstrom Slovenska v čase 2:55:09 hod. Na treťom mieste finišoval Tomáš Višňovský jazdiaci za Proefekt team. Vančo prišiel do cieľa na 7. mieste.

Vančo: ,,Trať som poznal a vedel som do čoho idem. Veľmi sa mi páči hlavne prvá časť pretekov. Nešlo sa mi práve najlepšie, ale chcel som zájsť do 10. celkovo a do 3. medzi chalanmi do 23 rokov čo sa mi aj podarilo. V druhej časti som sa trápil v úsekoch, kde sa išlo peši a to ma pripravilo o boj o 6. miesto. Celkovo som s pretekmi spokojný a hlavne som veľmi rád, že Martinovi sa podarilo zvíťaziť."

Haring: ,,Som rád, že po roku sa v Marikovej stretla kompletná slovenská špička a podarilo sa mi v tejto konkurencii zvíťaziť. Cez týždeň som sa necítil úplne najlepšie, na tréningoch ako aj cestných pretekoch V4 som sa veľmi trápil, nejazdilo sa mi vôbec dobre, čo mi nepridávalo na sebavedomí. O to som radšej, že cez víkend už všetko fungovalo ako malo a snáď sa nám podarilo načasovať moju formu správne, na blížiaci sa Svetový pohár XCO, kde chcem bojovať o splnenie nominácie na ME. Verím, že sa mi konečne podarí dosiahnuť chvályhodný výsledok aj vo svetovom meradle."

výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2014


Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.