CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Bikeri začali s vyjazďovaním Olympiády, Haring 23. na ME

Od 25. mája zavítal Svetový pohár XCO aj do Európy, konkrétne do Nového mesta na Morave v Českej republike a o týždeň neskôr mal naplánovanú zastávku v Nemeckom Albstadte.

Program európskych cyklistov vyvrcholil 8. júna v nemeckom St. Wendeli, kde sa konali Majstrovstvá Európy XCO. Tohto turné sa zúčastnil aj náš pretekár Martin Haring.

V Novom meste na Morave, keďže sa konalo ako úvodný podnik SP v Európe, bola zaznamenaná vysoká účast pretekárov, v kategórii mužov Elite štartovalo 152 mužov. Martin po technických problémoch obsadil konečné 91. miesto. "Štartoval som zozadu s číslom 83, ale neustále som sa posúval vpred. Dva kolá do cieľa som jazdil už na bodovaných pozíciách okolo 50. miesta, avšak v jednom korenistom zjazde mi padla reťaz a podarilo sa mi ju zohnúť. Problém som dlho riešil na trati a neobišlo sa to ani bez zastávky v depe, kde sme reťaz ako tak vyrovnali. Bohužiaľ, znamenalo to značný prepad vzad, takže z konečného výsledku som veľmi sklamaný. Bodovaná šesťdesiatka je cieľom tohto roku."

Usporiadatelia v Albstadte sa rovnako nemohli sťažovať na nízku účasť, keď v kategórii Elite štartovalo 149 mužov. Trať v Albstadte je z veľkej časti umelo vybudovaná s množstvom prudkých stúpaní, avšak bez náročnejších zjazdov a s absenciou zavádzacieho okruhu. Martin finišoval na 58. mieste. "Po štarte sa trať hneď asi po necelom kilometri upchala. Tí, čo sme na štarte nestáli v prvej tretine štartového poľa, sme si tam mohli v kľude vypiť aj kávu. Organizátori to príliš nezvládli, nejaký zavádzací okruh by určite pretekom pomohol. Posúval som sa stále dopredu, cieľom bolo skončiť v prvej šesťdesiatke, čo sa podarilo, najmä po tom štarte som tomu prestával aj veriť. Dnes už fungovalo všetko ako malo, neriešili sme v depe nič. Výkonnostne som spokojný, tak, ako aj v Novom meste, mám na to, pohybovať sa v prvej tretine štartového poľa, chce to len zlepšiť pozíciu na štarte."

Vyvrcholením turné bol Európsky šampionát v nemeckom St. Wendeli 8. júna. Na rýchlej trati s asfaltovým stúpaním, množstvom hákových úsekov a krátkych stúpaní Martin vybojoval 23. miesto. "Trať mi sedela, pripomínalo to miestami cyklokros, jazdilo sa veľa v skupinkách. Najhoršie bolo teplo, 33 stupňov je už na mňa priveľa. S výsledkom som spokojný, tajne som veril na prvú dvadsiatku, avšak to by chcelo jazdiť o skupinu lepšie. Na druhej strane, aspoň som neprepálil štart a nedoplatil na horúčavu ako mnoho dalších pretekárov. Keď by som mal zhrnúť celé svoje účinkovanie, mrzí ma to Nové mesto, kde to bolo rozbehnuté oveľa lepšie, než to dopadlo. V Albstadte ani v St. Wendeli som sa nestratil, zajazdil som to čo bolo v mojich silách a vyjazdil aj nejaké cenné body. V zbieraní bodov pokračujeme, do konca júna absolvujeme každý víkend minimálne jedny UCI preteky, najbližšie Slovinsko a Chorvátsko, potom Maďarsko, Rakúsko a Srbsko."

výsledky v sekcii Kalendár pretekov 2014

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.