CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB a Debnár získali bronz na MSR, Rusina celkovým víťazom Merida Road cupu.

V septembri, poslednom mesiaci slovenského cestného kalendára sa udeľovali posledné dve sady medailí.

Najskôr v sobotu, 13.septembra zviedli vrchári boje o medaily v časovke do vrchu Martinské hole. Prekvapivo suverénnym spôsobom si počínal Martin Wachs, ktorý sa stal novým majstrom Slovenska. Na treťom mieste so ziskom bronzovej medaily, rovnako ako vlani, preteky dokončil Miroslav Debnár, keď stratil na druhého Juraja Lajchu len pár sekúnd. Aj tento výsledok mu nakoniec stačil na celkové piate miesto vo „veľkom“ Slovenskom pohári mužov o ktoré sa delí s oddielovým kolegom Jozefom Palčákom so ziskom 53 bodov, za štvoricou cyklistov Dukly Trenčín. V súťaži tímov obsadil Cyklistický klub Banská Bystrica druhé miesto za vedúcou Duklou Trenčín a pred PŠK Reprogas a Janom Greenway Dohňany a Interom Bratislava.

O posledné tituly sa bojovalo v upršanom počasí v tímovej časovke. CK BB obhajovali titul, no bolo jasné, že to ľahké mať nebudú. Najväčší favoriti Dukla Trenčín v zostave Broniš, Tybor, Kováč a Jurčo sa presvedčivo tešila z víťazstva, keď 51km dlhú trať zdolali časom 1:01:49. O druhé miesto zviedli tuhý súboj CK BB a Epic Janom Greenway. Epici z Dohnian tentokrát vrátili Banskobystričanom prehru z vlaňajšieho roku a so stratou 2:11min získali striebro. CK BB v zostave Palčák, Bátora, Harag a Fraňo získal bronzovú medailu so stratou 2:27min.

„Trochu sme doplatili na daždivé počasie. Šli sme o niekoľko sekúnd rýchlejšie ako vlani, no na rozdiel od minulého roku to tentokrát stačilo až na tretie miesto. Na klzkej a šmykľavej trati sme sa v každej zákrute doslova rozsypali. Pri siedmych okruhoch a 4 zákrutách na každom, je to obrovská časová strata. Po rovinách sme šli veľmi vyrovnané tempo, nikto nejako výrazne nevyčnieval, výkon bol porovnateľný s minulým rokom. Zrelicu v tíme nahradil mladý Harag, ktorý nemá s niečím podobným skúsenosti. Po výkonnostnej stránke nie je nikomu veľmi čo vytknúť, šli sme to, na čo sme mali, no technické problémy a doslova rozsypávanie v každej zo zákrut sa nám stalo osudným, v každej sme nejakú sekundu stratili. Chceli sme ísť na istotu, na trati bolo veľa pádov v predchádzajúcih kategóriách, no nakoniec nás tá istota stála stratu striebra, za ktorým sme zaostali o smolných 16 sekúnd na hodinovej trati a sme z toho trochu smutní. Samozrejme gratulujem víťazom, podali suverénny výkon.“ Martin Frańo

„ Keď si retrospektívne rozoberiem túto časovku, šli sme naozaj na hranici možností, možno pár sekúnd sa dalo výkonom získať. Po rovinách sme šli veľmi vyrovnané a doslova strojové tempo, v zákrutách sme ale veľmi doplatili na technickú nevyspelosť. Pre nedostatok času sme družstvá ani raz spolu netrénovali, no tempo bolo dobré a aj technika striedania. Prejazdy zákrut na šmykľavých prechodoch však katastrofálne, nakoniec nám ten dážď uškodil, aj keď sme si mysleli opak“ Lukáš Bátora.

„Dnes sme pri tejto konkurencii na zlato nemali. Striebro bolo reálne, strata malá. Nezvládli sme to technicky, no i taký je šport a teda musíme byť spokojní s bronzom. O rok sa pokúsime vyšplhať opäť na vyšší stupienok“ Jozef Palčák.

Druhý tím CKBB v zložení Debnár, Viglaský, Rusina doplnený o Gajdošíka (BikePro BB) nakoniec obsadil štvrtú priečku so stratou 4:05min.

Kompletné výsledky Slovenského pohára.

Paralelne počas celej sezóny prebiehal aj iný seriál pod hlavičkou Merida Road cup, zastrešený hnutím masters, ktorý mal i svoju samostatnú kategóriu mužov. 21dielny seriál mal svoje vyvrcholenie v Banskej Bystrici, kde CK BB hostil posledné kola, časovku do vrchu Šachtička v posledný septembrový víkend. Ako už to býva zvykom, Ladislav Longauer zvíťazil vo svojej kategórii masters D, kde sa stal presvedčivo aj celkovým víťazom seriálu. Medzi mužmi sa z víťazstva na pretekoch do vrchu tešil Miroslav Debnár, pred Wachsom a Rudolfom Rusinom. Práve Rudo Rusina sa stal aj celkovým víťazom Merida Road cupu v kategórii mužov po prvýkrát vo svojej kariére. V hodnotení Top Ten bez rozdielu veku sa Ladislav Longauer tešil z druhého miesta, na ktoré ho katapultovali nielen dobré umiestnenia v Merida road cupe ale aj na medzinárodných Masters pretekoch.

„Víťazstvo medzi masters D som považoval za svoju povinnosť. Teda očakávania som v tomto smere splnil. Rovnako som získal tituly majstra Slovenska. Bohužiaľ opäť sa mi nepodarilo získať medailu na Majstrovstvách sveta a teda moje ciele na nadchádzajúcu sezónu sú posunúť sa na vrchol aj v rebríčku bez rozdielu veku v hodnotení Top Ten a zisk medaily na Majstrovstvách sveta. Keď sa mi podarí aj toto, konečne budem môcť aj umrieť. Pokiaľ nie, budem musieť bicyklovať do svojich sto rokov“ s humorom sebe vlastným komentoval priebeh sezóny banskobystrický matador Ladislav Longauer.

„S víťazstvom v celkovom hodnotení mužov Merida Road cup som nerátal. Veľa podujatí som vynechal, často sme pretekali na úvod sezóny v zahraničí. No po víťazstve v etapových pretekoch v Martine, kde skvelú robotu odviedol celý tím, som začal veriť, že to môžem dotiahnuť do konca. Aj s pomocou chalanov sme si ten malý náskok ukontrolovali až do konca a aj napriek mojej veľkej neúčasti na mnohých pretekoch sa mi podarilo v celkovom hodnotení mužov Merida Road cup zvíťaziť“ Rudolf Rusina.

kompletné výsledky Merida road cup

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.