CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

CK BB skúša nových pretekárov, záver sezóny tradične exoticky.

V záverečnej časti sezóny sa pomaličky bilancuje, robia sa plány na tú nasledujúcu.

 

Sezóna priniesla už aj v jej priebehu personálne zmeny. Po dlhom čase v CK BB končí Roman Zrelica z osobných a rodinných dôvodov. Bol dlhoročným pilierom a členom majstrovského tímu vo vlaňajšej tímovej časovke, skvelý tímový hráč. Po dlhšom čase však už strácal pomaličky motiváciu a najmä osobné dôvody ho prinútili skončiť v CK BB.

„Romana si všetci pamätáme, ako veľkého bojovníka a kamaráta. Práve jeho začiatky v CK BB zostanú navždy vryté do každého z nás. Pri jeho mene si predstavím skvelú prácu na Tour de Senegal, kde dokázal svojím strojovým tempom vybojovať tretie miesto v etape a v ďalšej pomôcť Palčákovi k jeho prvému etapovému víťazstvu a pritom skončiť piaty. Zažili sme spolu skvelé roky, verím, že Roman aj v budúcnosti strávi nejaký čas s našou partiou na pretekoch, aspoň ako člen realizačného tímu, keď už nie ako pretekár“ zhodnotil jeho odchod manažér Martin Frańo.

Okrem Zrelicu v tíme konči aj Karol Baďura.  „ Mal veľmi málo štartov, na ktorých nepotvrdil to, čo sme od neho čakali, teda myslím, že aj keď mal viacero príležitostí, nepresvedčil až tak, ako sme očakávali“ povedal na margo vlaňajšej posily manažér Frańo.

V závere roka sme zaradili na súpisku Miroslava Hraška a dvojicu tzv. trainees-teda pretekárov U23 na skúšku a to Michala Predajňu a Dominika Zaťka. Chceli sme si ich vyskúšať ako po stránke výkonnostnej, tak aj po stránke povahovej, nakoľko práve chalani, ktorí sú kamarátski a komunikatívni sa vždy osvedčili v takom tímovom športe, akým cestná cyklistika je.

„Predajňa šancu nedostal, nakoľko si smolne zlomil ruku, Zaťka sme skúšali na Tour de Szeklerland v Rumunsku. Celkom sa osvedčil Miro Hraško. Je to snaživý chlapec z regiónu, s ohromným silovým potenciálom, no je to samorast, musí sa ešte veľa učiť. Oproti dvojici mladíkov, však zaujala jeho vôľa a húževnatosť, chcenie sa niečo učiť a bojovať. Okrem Szeklerlandu bojoval aj na poľských jednorázovkách i Baltic Chain Tour. Som rozhodnutý mu dať šancu i na nasledujúcu sezónu.  Ku koncu sezóny sa nám situácia trošku zamotala a koncom roka príde asi aj k ďalšiemu väčšiemu prestupu, pravdepodobne teda prijmeme ďalšieho nového pretekára. Kto sa ním napokon stane sa rozhodneme v najbližšom čase. Je tu aj možnosť pretekára zo zahraničia, no ja by som uvítal Slováka“ zhodnotil plány na nové personálne zloženie Martin Frańo.

Čo sa týka materiálneho zloženia, plynule sme sa presunuli do cyklokrosu, kde sme začali tam, kde sme vlani skončili, teda víťazstvami na rovnakom materiále, Meridách Cyclocross carbon. Na nadchádzajúcu cestnú sezónu vymeníme Scultury za nové modely 2015 Meridy Reacto so sadou Shimano Dura-Ace po vzore tímu Lampre Merida, k malým novinkám a vylepšeniam dôjde aj v dizajne dresov. Ďalšie materiálne ako aj personálne definitívy sú stále v štádiu rokovaní.

 alt

Záver sezóny strávime tradične na exotických miestach. Martin Haring sa spolu s Robertom Glajzom a dvojicou bratov Lamiovcov predstavia na exotických etapových MTB pretekoch Langkawi International Bike Challenge v Malajzii, zaradených do UCI kalendára a pokúsia sa vybojovať ďalšie UCI body do olympijskej kvalifikácie MTB. V rovnakom čase sa pätica Harag, Vančo, Viglaský, Fraňo a Rusina predstaví v Karibiku na UCI podujatí Tour de Tobago. Okrem jednorázovky v Tobagu sa zúčastnia  aj trojice okruhových večerných pretekov v uliciach Tobaga i Trinidadu, keď na týchto pretekoch bude štartovať v kategórii žien aj tímový manažér Lívia Hanesová.

Koncom októbra cyklisti už tradične zakončia sezónu tam, kde ju začali, a to v Afrike. Na tradičnom UCI podujatí v Kamerune, Grand Prix Chantal Biya sa predstaví šestica Palčák, Viglaský, Rusina, Debnár, Bátora a Fraňo pod vedením Freda Blankersa a Antona Bátoru, veríme, že sa im rovnako ako na jar, i teraz podarí ukoristiť nejaký ten UCI bodík.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.