CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Z Majstrovstiev Európy v cyklokrose nám Ladislav Longauer priniesol striebornú medailu

Nemecký Lorsch bol hostiteľom najlepších európskych cyklokrosárov, juniorov, mladých žien do 23 rokov, mužov U23 , žien Elite a masters pretekárov.

Je potešiteľné, že Slovenskú republiku z nášho klubu na ME reprezentovala trojica pretekárov L. Hanesová, E. Glajzová, L. Longauer a na vložených pretekoch mužov Elite, kat. C1 a C2 M. Haring. Veľkú radosť nám urobil L. Longauer ziskom striebornej medaily.

Po pretekoch povedal: "Na štarte som bol nervózny, rozhodcovia ma postavili do druhého radu, M. Haring, môj opatrovateľ, mechanik a poradca sa len popod fúz usmieval, súperi tiež veľká neznáma, trať ako tak v hlave "nagumovaná", po rannej hmle značne šmykľavá. Odštartoval som na štvrtej pozícii, v balíku tri vekové kategórie, traja mladší, ja ako prvý v mojej kategórii, Nemec na treťom mieste padol na šmykľavej dlažbe, posunul som sa na tretie miesto celkove, stále prvý v mojej kategórii celý prvý okruh. V druhom okruhu prvá chyba, vyletel som z vyjazdeného rigola a prásk predným kolesom do plota, rýchlo som naskočil na bicykel a pokračoval na štvrtom celkove a prvom mieste v  kategórii, prišiel tretí okruh a opäť chyba, nevyšiel som prudký nájazd, poradie nezmenené, v predposlednom okruhu tretie zaváhanie, pád, následne spadnutá reťaz, vtedy ma predbehol víťazný Belgičan, škoda!"

Naše dievčatá sa veľmi snažili, L. Hanesová v kategórii ženy Elite je o niečo skúsenejšia, ako mladá začínajúca E. Glajzová, avšak preteky sa od začiatku vyvíjali v jej neprospech, strácala hlavne v technických úsekoch, skončila nakoniec na 19. mieste.

Po pretekoch povedala: "Do prípravy som sa snažila vložiť maximum, ale akosi pociťujem celkovú únavu. Podmienky v deň pretekov boli ideálne, trať som po dvoch tréningoch počas predchádzajúcich dní poznala, ale môj výkon mal ďaleko k spokojnosti".

E. Glajzová zbierala skúsenosti, je mladá, perspektívna pretekárka.

Po obidva dni sa konali preteky mužov Elite kategórie C1 a C2, od budúceho roka budú aj „eliťáci“ bojovať o titul majstra Európy, na ktorých vynikajúce výkony podával M. Haring. V C1 skončil na 10. mieste, v nedeľu na  C2 na vynikajúcom 5. mieste a spolu si pripísal 20 UCI bodov.

Po pretekoch povedal: "Po obidva dni zlý štart, stojí ma veľa síl, pokiaľ sa prepracujem dopredu. S 10. a 5.miestom som vcelku spokojný, ale mohlo to byť aj lepšie. V nedeľu na C2 som robil naozaj školácke chyby, raz som spadol, raz som zakopol o prekážku a tiež som bol na zemi. Za takéto chyby sa platí. Okruh bol veľmi pekný, mal, dá sa povedať dve časti, časť rýchlu, asfaltovú a časť technickú, trávnatú, úplne niečo iné ako sa jazdí na Slovensku, kde sa veľakrát moceme okolo kolíkov. Na okruhu nebolo miesta, kde by pretekár narazil ráfik o obrubník, všetko starostlivo zabezpečené. Bol by som rád, keby sa stavitelia tratí na Slovensku inšpirovali napríklad aj typom tejto trate."

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.