CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Zo štyroch pretekárov nakoniec do Tábora na Majstrovstvá sveta idú traja, trojica smeruje na Bielu stopu

 

Pôvodne štyria pretekári figurovali v nominácii reprezentačného trénera Glajzu pre Majstrovstvá sveta v cyklokrose v Tábore. CK Banská Bystrica mal hojné zastúpenie medzi 13.nominovanými pretekármi. (nominácia) Medzi ženami Lívia Hanesová, medzi dvadsaťtrojkármi Šimon Vozár a medzi eliťákmi Lukáš Bátora a najväčšie želiezko v ohni Martin Haring. Časť výpravy odišla do dejiska šampionátu už vo štvrtok ráno, aby stihla prvý oficiálny štvrtkový tréning.

Druhá časť výpravy s mechanikmi a pretekárom Lukášom Bátorom odcestuje v piatok ráno, kde sa stretne s ostatnými na druhom oficiálnom tréningu. Bohužiaľ nešťastnou správou je náhle ochorenie Šimona Vozára, ktorého deň pred odchodom skolila viróza s vysokými teplotami prevyšujúcimi 40st.

"Prvou našou zástupkyňou na štarte bude Lívia v sobotňajších pretekoch žien so štartom o 14,00. Je to jej prvý štart na takomto významnom podujatí, verím, že podá výkon na hranici svojich možností. V nedeľu v kategórii elite bude na štarte Lukáš Bátora, pre ktorého to tiež budú najväčšie preteky v jeho kariére. Najväčším želiezkom v ohni bude Martin Haring. Verím, že prekoná akúsi smolu z majstrovských podujatí a dokáže výraznejšie zlepšiť svoje doterajšie maximum na majstrovstvách sveta, 38.miesto z roku 2014. Trať je veľmi hlboko rozbahnená, na noc zamŕza. Budú to veľmi ťažké podmienky, no rovnaké pre všetkých. Určite nebude núdza ani o prekvapenia a pády, ktoré veľmi zamiešajú poradím, často sa bude meniť bicykel, v depe bude veľká trma-vrma. Verím, že sa nám vyhne smola a pretekári budú môcť vydať zo seba všetko, čo natrénovali," povedal manažér tímu a šéf reprezentačnej výpravy Martin Fraňo.

Veríme, že mnohí slovenskí fanúšikovia prídu povzdbudiť priamo na trať, kde sa očakáva návštevnosť minimálne 15 000 divákov a v burácajúcom kotli Čechov a Belgičanov sa nestratia. Pre tých, ktorým povinnosti nedovolia sa zúčasniť tohto vrcholného podujatia osobne, sú pripavené priame prenosy Českej televízie a oficiálneho UCI kanála na youtube.

Druhá časť tímu sa predstaví v domácich podmienkach na Bielej stope. Toto naše partnerské podujatie sa vlani pre zlé poveternostné podmienky nekonalo, no snehové podmienky sú tentoraz dobré. Na sobotňajšej dlhej trati Euroloppetu sa predstaví trojica Jozef Palčák, Rudolf Rusina a Miroslav Debnár.

"Veľmi sa na Bielu stopu teším. Je škoda, že tentokrát sa na štarte nepostaví celý tím ako pred dvoma rokmi, bola by oveľa väčšia zábava a kvalitný pretekový tréning naplnený stávkami, no až piati členovia CK BB sú súčasťou výpravy na cyklokrosové Majstrovstvá sveta v Tábore. My, čo sme zostali doma, určite položíme život na Bielej stope. Bežky a pretekanie na nich je výborná príprava na letnú cyklistickú sezónu, trate sú výborne upravené, je dostatok snehu" povedal pravidelný účastník stopy Miroslav Debnár.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.