CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Haring zakončil cyklokrosovú sezónu 31. miestom na Majstrovstvách sveta

                Posledný januárový a zároveň prvý februárový víkend sa konali dve veľké akcie s obsadením pretekárov CK Banská Bystrica.

 

Jednou z nich bol vrchol cyklokrosovej sezóny, Majstrovstvá sveta v českom Tábore. Pre náhle ochorenie Šimona Vozára sa ho teda zúčastnili piati členovia CK BB, traja pretekári a dvaja členovia realizačného tímu, reprezentačný tréner R. Glajza a vedúci výpravy a reprezentačný manažér M. Fraňo.

V kat. žien Slovensko reprezentovala Lívia Hanesová. Po dvoch štartoch na Majstrovstvách Európy a jednom štarte na Svetovom pohári CDM vlani v Tábore to bol ďalšie, tentokrát najväčšie podujatie v jej cyklistickej kariére. V príprave naň urobila maximum, strávila množstvo času v tréningu za autom i špeciálnej príprave, no nakoniec z toho bolo 45. miesto.

„Bohužiaľ sa prejavila slabšia technika Lívie, ktorá najmä v technických a veľmi šmykľavých pasážach strácala najviac. Výkonnostne bola na tom zhruba v tej poslednej tretine, no technicky strácala oveľa viac. Veľkou smolou bola porucha bicykla pri páde a následná porucha sedlovky pri výmene rezervy, kde pochovala absolútne šance na lepšie umiestnenie a stratila kontakt so skupinou. Majstrovstvá sveta ukázali, že má najmä technické rezervy, výkonnosť išla opäť nahor, no v technike stráca stále veľmi veľa. Je aj veľkou smolou, že práve na tomto vrcholnom podujatí mala problémy s bicyklom, čo sa na rýchlej trati okamžite prejaví, pretože v príprave bola veľmi svedomitá, no i taký je šport,“ zhodnotil jej výkon Martin Fraňo.

„Pre štart v na Majstrovstvách sveta som sa v tréningu snažila spraviť maximum. Trať v Tábore bola každým dňom iná, menila sa aj v rámci jednotlivých dní. Podmienky boli ťažké, ale pre všetkých rovnaké. Po štarte tam boli 2 pády, do ktorých som sa našťastie nezaplietla. Neskôr sa ani mne však nevyhli menšie technické problémy, ktoré neboli v ten deň na trati ničím výnimočným. Mrzí ma najmä strata kola, ktorá nemusela byť. V každom prípade ďakujem za túto príležitosť, možnosť štartovať na Majstrovstvách sveta neprichádza každý deň,“ povedala Lívia v cieli.

V kat. U23 neštartoval pre chrípku Šimon Vozár, teda CK BB zastupovala dvojica eliťákov, Martin Haring a Lukáš Bátora. Lukáš odštartoval výborne z poslednej rady, no postupne sa prepadával, keď obsadil 48.miesto z celkového počtu 60 štartujúcich. Martin Haring zase naopak tradične zaspal štart a po polovici kola sa nachádzal tesne pred päťdesiatkou. Postupne bojoval a predbiehal jedného súpera za druhým, no nakoniec to stačilo na 31. miesto, a teda len o jednu pozíciu zaostal za polovicou.

„Čo sa týka Bátoru, nemali sme veľké oči, bojoval koľko mohol, celkové 48. miesto nie je sklamaním, je to taký jeho tohtosezónny štandard. Haring obsadil 31. miesto, čo je jeho najlepšie umiestnenie na MS v kat. elite. Musím povedať, že nie je zlé a je to taký jeho súčasný štandard. No veľmi ma mrzí, že stále nedokázal napraviť svoj veľký handikep, a to veľmi zlé štarty. Takmer na každých pretekoch SP odštartuje medzi poslednými, a potom predvádza výbornú stíhaciu jazdu, no na umiestnenie v prvej dvadsiatke sa takto nikdy nedokáže prepracovať, aj keď výkonnostne by na ňu mal. Keď mu sadne štart a deň, dokáže sa do dvadsiatky dostať. Verím, že práve na tejto slabine popracuje a bude sa posúvať vo výsledkoch neustále nahor, ako tomu bolo doteraz, má stúpajúcu výkonnosť v každej sezóne. Pri lepšom štarte a jeho prejazdoch jednotlivých kôl by bol skončil okolo 25. miesta, čo by bolo na jeho súčasnú výkonnosť fajn. Celkovo však podali všetci výkon na hranici svojich možností, no šport je aj o drobných chybách, či technických poruchách, ktoré sa v tak rýchlej disciplíne ako cyklokros okamžite prejavia vo výsledkoch,“ zhodnotil výkon mužov Fraňo.

výsledky

fotogaléria

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.