CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Longauer víťazne na Bielej Stope, Hanesová piata

44.ročník diaľkového Euroloppet behu Biela Stopa, ktorý sa konal za účasti mnohých cyklistov na Skalke, na štartovnej čiare privítal aj trojicu CK Banská Bystrica Ladislava Longauera, Mira Debnára a Líviu Hanesovú.

 

Lívia štartovala na 25ke a nezničiteľný terminátor Laco Longauer na dlhej 50ke. V cieli ich klasifikovali na vysokých miestach. Longauer skončil na celkovom 76.mieste a svoju vekovú kategóriu suverénne vyhral. Poradil si i so stovkou mladších súperov. Lívia na krátkej 25km trati dorazila do cieľa na 124.mieste ako celkovo deviata žena, piata v svojej vekovej kategórii. Dobrý výkon podal aj Miroslav Debnár, ktorý na dlhej trati skončil na celkovom 27.mieste.

                „Bielu Stopu som šla len raz. Pravdupovediac som sa nechala aj na tento štart prehovoriť. Šlo sa mi však veľmi dobre, bol nádherný deň. Pretekanie na bežkách je iné ako tréning. Núti človeka nezastavovať, dosiahla som úplne iné tepy. Bol to výborný doplnok zimnej prípravy, páči sa mi to čoraz viac,“ povedala vicemajsterka Slovenska na ceste Lívia Hanesová.

                „Na Bielu Stopu ma nahovorili banskobystrickí dukláci. Je to skvelá partia, takže som na štarte stál s nimi, dlho som sa prehovárať nenechal. Už dávno som nebežal päťdesiatku, tradične skôr krátku trať. Stále som sa hamoval, aby som tempo neprepálil a potom niekde neležal vyvalený medzi kriakmi. Je to veľmi ťažká trať, doslova masaker, najťažší Euroloppet v kalendári. Víťazstvo ma však veľmi potešilo, bol to nádherný deň okorenený dobrý výsledkom. Bežiek už bolo dosť, už sa teším zase na bicykel,“ povedala legenda banskobystrickej cyklistiky Ladislav Longauer.

                „Nemám toľko nabehané túto sezónu, takže som ani nečakal, že sa mi podarí obhájiť 15.miesto z roku 2015. Dlho som sa síce pohyboval na hranici dvadsiatky, no záver už bol tvrdý. Prepadal som sa stále hlbšie, teda s 27.miestom som spokojný,“ povedal tretí člen tímu do partie Miroslav Debnár.

Výsledky

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.