CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Hanesová víťazne v Normandii

Záverečné preteky cestnej sezóny výborne vyšli slovenským cyklistkám – Lívii Hanesovej (CK Banská Bystrica)(foto by cycling-info.sk) a Monike Kadlecovej (CK Epic Dohňany). Na časovke dvojíc vo francúzskej Normandii prekonali papierové favoritky – Francúzky Marinu Lemarie a Fanny Leleu o viac ako minútu a spomedzi jedenástich ženských dvojíc z rôznych krajín vybojovali zaslúžené prvé miesto.

 

Štyridsaťdva kilometrovú trať na severe Francúzska zvládli naše dievčatá za 01:05:13 hodiny. „V konečnom zúčtovaní sme favoritky porazili o 1:09 min., čo bolo pre nás príjemným prekvapením a víťazným zakončením cestnej sezóny“ vyjadrila po pretekoch radosť Lívia Hanesová, víťazka bronzovej medaily tohtoročných majstrovstiev SR v časovke i pretekoch s hromadným štartom. „Profil trate nebol úplne rovinatý, záverečných 15 km nás preveril i v kopcoch. Severozápad Francúzska je známy aj svojim veterným počasím, takže aj tento faktor ovplyvňoval preteky,“ dodáva Hanesová.

Jej slová potvrdzuje Martin Fraňo, pretekár a manažér CK Banská Bystrica, jeden zo štvorice úradujúcich majstrov SR v časovke družstiev. Na Duo Normand štartoval spolu s ďalším bystrickým pretekárom z aktuálnej štvorice majstrov SR, Jozefom Palčákom:

„Takmer celú trať nám fúkal brutálny bočný vietor s rýchlosťou viac ako 50 km/h. Niekedy bolo obtiažne vôbec sa udržať na časovkárskom bicykli, a tak boli vo všetkých kategóriách priemerné časy o 3-5 minút horšie oproti minulosti. Napriek vetru vyšiel našim pretekárkam záver sezóny na jednotku.“

Duo Normad sú prestížnymi francúzskymi pretekmi s každoročnou účasťou 400 štartujúcich dvojíc, ktoré tento rok písali svoj 34. ročník. Pre UCI registrované tímy sú to preteky kategórie 1.1, pre ostatné kategórie (juniori, ženy, muži, veteráni) národné preteky. O to prekvapujúcejší bol pre francúzskeho organizátora zisk zlata našimi dievčatami. Navyše, udialo sa to v ten istý deň, ako Peter Sagan svojou fantastickou jazdou vybojoval titul majstra sveta!

Chlapci mali podstatne ťažšiu úlohu v konkurencii Europcaru, Rusvela, alebo čerstvo z Majstrovstiev sveta sa vrátiacich Topsport Vlanderen, či Verandas Willems. Začali nadmieru dobre, keď v konkurencii Protour a Pro kontinentálnych tímov dosahovali 12 miesto na medzičase. Rovnakú pozíciu si udržiavali aj na medzičase na 36 kilometri z takmer 55 killometrovej porcie. Bohužiaľ pri vjazde do záverečnej kopcovitejšej trate sa dvojica začala rozsýpať a dobré tempo sa rozbilo. Stále sa nedokázali dať do začiatočného pekného tempa a postupne sa prepadli až na 16.miesto.

"Tá prvá polovica bola dobrá. Šli sme dobre strojové tempo. No prehnali sa okolo nás za nami štartujúci Veranda Willems, tak sme sa trošku splašili a najmä Jožo začal stupňovať v záverečných kopčekoch tempo tak, že sa úplne rozsypali. Šiel dnes fakt dobre a ja som mu to v závere pokazil, nevedeli sme, že ideme vcelku dobre a Veranda Willems priebežne na medzičase viedla. Toto sme nevedeli a záver sa prepálil tak, že sa mali problém sa potom zoskupiť a strojovo ísť. Škoda, reálne sme mali boj o posledné bodované 12 miesto na pretekoch UCI 1.1 rozohrané dobre, záver sme nezvládli. Je to možno aj neskúsenosťou na takto dlhej časovke. Predsa len u nás sa podobne dlhá časovka ide ako časovka družstiev. Svoje spravil aj silný vietor, ktorý nám paradoxne robil menšie problémy pre udržiavanie strojového tempa ako strmé kopčeky v závere" zhodnotil výkon mužov Martin Fraňo.

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.