CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Muži na Tour de Szekerland

Muži v kompletnom zložení doplnení o Škopeka absolvovali ďalší prípravný UCI pretek pred Okolo Slovenska a to Tour de Szekerland v Rumunsku. Náročné takmer 200km dlhé a kopcovité etapy v konkurencii 110pretekárov poriadne preverili našich chlapcov.

Prvá 192km etapa sa odohrávala takmer celá v daždi a pretekári museli zdolať okrem viacerých 3-5km kopcov aj 11km dlhý horský priesmyk vo výške 1300m. Výborne si počínal Palčák, ktorý etapu dokončil v druhej 20 člennej skupine, ktorá stíhala vedúcu 8člennú skupinu takmer celú etapu, a obsadil 25miesto. Ostatní aj po technických problémoch a defektoch Fraňa a Haringa etapu dokončili v hlavnom poli.

Druhá 182 km etapa sa opäť začala zostra. Už od úvodu šiel aktívne najmä Škopek, ktorý strávil 100km v úniku. V záverečnom stúpaní mu už došli sily, a v špurte prvej skupiny zostali len Čanecký, Haring a Palčák. 

Tretia etapa, časovka do vrchu 14km, s prevýšením 600m vyhovovala najmä Haringovi, ktorý obsadil pekné 19 miesto, Škopek bol 21 a Palčák 22. 

V záverečnom kritériu s tvrdým kopcom na 94km si výborne počínal Marek Čanecký, ktorý bol takmer celý okruh uniknutý vo vedúcej skupine, ktorú však pelotón pohltil, a v závere v tvrdom boji o víťazstvo zostal v prvej skupine líder Palčák a predovšetkým stále zlepšujúci sa Škopek.

Celkovo výborne zorganizované a ťažké kopcovité preteky splnili svoj účel, a aj keď sa nám nepodarilo priviezť žiadne UCI body, chlapci predviedli solídny a zlepšujúci sa výkon pred záverečným vrcholom sezóny Okolo Slovenska. Jediné rumunské UCI preteky boli na veľmi vysokej úrovni z hladiska účasti popredných kontinentálnych týmov, zabezpečenia trate, a v neposlednom rade i medializácie, nakoľko etapy snímala v priamom prenose športový maďarský kanál.

Celkové výsledky nájdete tu.

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.