CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Denník z Fr.Guyany

Na tomto mieste Vas budeme priebežne informovať, ako sa dari nášmu členovi Martinovi Fraňovi na pretekoch na juhoamerickom kontinente vo Fr. Guyane.


V roku 2009 sa organizatori rozhodli, že jubilejný 20ročník pretekov Tour de Guyane dosiahne podobnú úroveň ako preteky spriatelených departementov na úrovni UCI 2.2 Tour de Martinique alebo Tour de Guadeloupe. Snaha organizatorov by mala vyústiť k zaradeniu pretekov do budúcoročného UCI kalendára. Aj preto sú preteky pod drobnohľadom pozorovateľov z francúzskej federácie. Preteky začali veľkolepou prezentáciou tímov a o zvýšenej úrovni svedčí aj špičkové ubytovanie a stravovanie v najlepšom hoteli priamo v starobylom koloniálnom centre hlavného mesta Cayenne.

 

"Nakoľko mám možnosť porovnávať, pretože som tu už štartoval v roku 2006 s CK Banská Bystrica a 2007 s Altipower Global cycling, naozaj sú preteky tohto roku o nejaký stupeň vyššie. Na štarte je 105 pretekárov. Síce absentuje výber Martiniku, no na štarte nechýba výber Guadeloupe, 3 francúzske, 3 holadnské /jedného som aj ja členom/ a nemecký tím. Samozrejme sú tu domáci, ktorí sú tiež veľmi silní v domácom prostredí. Obhajovať budú Guadeloupci, ktorí zvíťazili v predchádzajúcich dvoch ročníkoch, no určite to budú mať ťažké. O zvýšenom záujme svedčí aj to, že okrem každodenných záznamov etáp v TV, večerného diskusného štúdia ku každej etape pribudnú tento rok priame prenosy z posledných troch etáp." povedal na margo pretekov Martin Fraňo.

Viac o pretekoch sa môžete dozvedieť na stránke blog.francetv.fr/blogtour, kde si už môžete pozrieť fotogalériu z prezentácie tímov, resp. na stránke televízie rfo, ktorá denne aktualizuje večerné štúdio  o tour www.rfo.fr

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.