CK Banská Bystrica bude používať v roku 2015 bicykle Merida Reacto DA Limited

Home Cyklistické akcie Regionálna liga 2013 Čanecký víťazne na V.Lúke aj na Badíne
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Čanecký víťazne na V.Lúke aj na Badíne

Regionálna liga sa chýli k svojmu záveru. Na programe mala 11. a 12.predposledné kolo.

V 11.kole, poslednej časovke jednotlivcov z H.Mičinej na V.Lúku sa na štart postavili všetci časovkárski favoriti s jediným cieľom. Získať víťazstvo a poraziť na tejto trati tri roky neporazeného Fraňa a prekonať dva roky starý rekord, ktorý vždy visí len na vlásku. Za týmto účelom mohli diváci vidieť "pásť" sa rekordný počet kôz-časovkárskych špeciálov, ktorých sa zišlo na trati sedem. Aj Marek Čanecký, najväčší favorit zistil, že nemôže nič nechať na náhodu a prišiel kvalitne technicky zabezpečený.  Kvalitné, špičkové vybavenie a kulminujúca forma pretekárov v závere sezóny sľubovala ľúte boje. Navyše, ako už býva zvykom, časovka bola okorenená stávkou medzi Fraňom a Rusinom. Porazený musel načas "zložiť" svoje vlásky a ukázať holú hlavu.

Nakoniec sa naplnili všetky očakávania. Zvíťazil Marek Čanecký, ktorý je vo vrcholnej forme a bol zaradený do širšej nominácie na Majstrovstvá sveta elite v cestnej cyklistike a zároveň prekonal traťový rekord v novom rekorde, 12,06min. Starý rekord zverka teda padol o desať sekúnd. Na druhom mieste skončil Špilák, v rovnakom čase ako tretí Fraňo, keď o druhom mieste rozhodli desatiny sekundy. Dvojica Špilák, Fraňo zaostala za starým rekordom len o 4 sekundy a za víťazným Čaneckým o 14 sekúnd. Na Rusinu zostalo nepopulárne štvrté miesto so stratou 37s na víťaza a tak mu nezostávalo nič iné, ako chystať sa na strihanie dohola.

Regionálna liga o dva týždne pokračovala 12., predposledným kolom, pretekmi jednotlivcov na Badíne. Na štarte chýbali cyklokrosoví reprezentanti, ktorí sa zúčastnili sústredenia v Tatrách. Teda oslabenú zostavu CK BB s prehľadom prekabátil vo veľkej forme jazdiaci Čanecký. Pole pretekárov zostávalo dlho pokope a špurtovalo sa o body v súťaži aktivity. Najaktívnejším pretekárom v špurtoch bol Rusina, no v záverečnom stúpaní, keď zaútočil Čanecký už na najlepších nestačil. Napokon zvíťazil Marek Čanecký, pred Mirom Debnárom a Mirom Hraškom. V celkovom poradí je priebežne na čele Rusina, pred Hraškom a Debnárom. V záverečnom súčte však dôjde k anulovaniu štyroch najhorších umiestnení, čo môže zamávať poradím na popredných priečkach. Určite rozhodujúce budú aj body zo záverečnej časovky na Šturec, ktorá sa koná dňa 24.septembra o 16,45.

výsledky

fotogaléria

 

 

 

 

Pretekári CK Banská Bystrica majú nastavené posedy metódou BG FIT v predajni BIKEPRO Banská Bystrica
Reklamný prúžok

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.