CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Marek Čanecký a Robert Gavenda Majstri Slovenska

V sobotu sa konal národný šampionát v cyklokrose v kat. Elite a U23. Keďže aktuálny Majster Európy Robert Gavenda sa rozhodol štartovať v kat. Elite, rozpútal sa tuhý boj hlavne o druhé miesto v elite a predovšetkým o titul U23.

 

V kategórii žien pri neúčasti Medveďovej s prehľadom zvíťazila pomaly lepšiaca sa Zuzka Vojtášová, keď porazila svoju "večnú" maďarskú súperku Eszter Dosa.
 
V kategórii mužov už od štartu nenechal nikoho na pochybách práve pretekár belgickej stajne Fidea Telenet Robert Gavenda a odpútal sa od svojich prenasledovateľov. Osamotene krúžil takmer celé preteky a s prehľadom zvíťazil na už tradičnej trati v Prievidzi. Za ním sa po problémoch Glajzu a najmä veľkých technických problémoch s bicyklom Martina Haringa sformovala dvojica Václaj Metlička a Milan Barényi. Za nimi osamotene jazdil Glajza a kúsok za ním večný smoliar Haring. V samom závere sa však Barényi zamotal do mlieka a spadol, Metlička idúci tesne za ním, sa tiež porúčal k zemi. Túto jedinečnú šancu využil starý lišiak Robert Glajza, ktorý sa na dvojicu dotiahol a ihneď zaútočil a získal striebro. Bronz si odniesol Metlička, štvrtý skončil len veľmi tesne Martin Haring a na Milana Barényiho zostalo piate miesto.
 
Za touto päticou sa však odohrával neľútostný súboj o titul U23. Keď takmer celé preteky viedol Marek Čanecký, no v závere musel odolávať veľkému náporu Martina Mahďara, no nakoniec to dopadlo so štastným koncom. Takže Haring skončil opäť "zemiakový", rovnako ako na republikovom šampionáte v cross country po veľkých technických problémoch v úvode, aj napriek obrovskej snahe, a veľkom boji i pomoci oddielového kolegu  Fraňa. No po rôznych druhých /Vojtášová-cyklokros/, tretích/Čanecký-časovka/,  a hlavne štvrtých miestach na Majstrovstvách Slovenska 2009 / Haring cross-country i cyklokros, Palčák-cesta, Vojtášová - časovka, cesta/ sa na CK BB usmialo štastie v podobe zisku titulu U23 v cyklokrose pre Mareka Čaneckého. No treba poznamenať, že aj napriek druhému miestu Vojtášovej na MSR v cyklokrose má právo nosiť dres Majsterky Slovenska aj v nasledujúcej sezóne, pretože víťazka Tereza Medveďová ešte nemá vek ženy. Slovenským reprezentantom Haringovi, Čaneckému a Vojtášovej budeme teraz držať palce na sérii pretekov v zahraničí, už v nedeľu štartujú na pretekoch UCI vo švajčiarskom Wetzikone, vrámci záverečnej prípravy na Majstrovstvá sveta v Tábore koncom januára. Kompletné výsledky z MSR v Prievidzi si môžete pozrieť tu. Konečné poradie Slovenského pohára sezóny 2009 si môžete pozrieť tu.

 

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.