CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Majstrovstvá Sveta Masters v St. Johanne

Posledný augustový týždeň je v kalendári UCI vyhradený pre majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike masters.

 

Každý deň štartujú  príbuzné vekové kategórie na rôzne dĺžky pretekov na stabilnom okruhu 37 km dlhom s tromi stúpaniami.

Streda v tomto týždni je venovaná časovke jednotlivcov na 20 km. Krátky komentár k časovke 24.8.2011: Štartovať sa začalo o 9.00 s pol minútovými intervalmi od najstarších veteránov až po najmladších v celkovom počte 453 pretekárov z takmer celého sveta. Pred štartom každý pretekár musel podrobiť technickej kontrole svoj časovkársky špeciál. Prísny komisár UCI  kontroloval jeden bicykel za druhým a kto nemal posed nastavený podľa predpisov UCI mal čo robiť, aby do štartu stihol závady odstrániť. Ja som prešiel bez problémov a šup na štartovaciu rampu. Prvé stovky metrov som sa snažil ísť tak, aby som sa nedostal do kyslíkového dlhu, čiže na ľahšom prevode, až keď som bol pohodlne usadený a nohy dali povel pridaj, išiel som, čo mi sily stačili, rýchlosť v niektorých úsekoch celkom slušná 48-50 km/hod., ale potom hop až na 39 km/h. Pred obrátkou je tiahle stúpanie cca 700 m dlhé, treba ho vyjsť rýchlo, lebo tu sa dá veľa stratiť, ale aj veľa získať, ja som skôr stratil, ako získal a preto som sa snažil po obrátke dole ísť rýchlo až  70 km/hod. Posledných 9 km bola riadna otročina, fúkalo proti a cieľ akosi nie a nie sa priblížiť a síl ubúdalo, rýchlosť ledva 38 km/hod. Posledných 500 m, akosi veľa ľudí v cieli, ale to bolo tým, že som mal dvojité až trojité videnie od vyčerpania. Čas 28:08 min. ma zaradil na 18. miesto, priemerný výkon.

Hneď na druhý deň, čiže 25.8.2011 som sa postavil na štart MS v pretekoch jednotlivcov na 76 km / 2 okruhy / 6 stúpaní. Prvé stúpanie po štarte je  3,5 km dlhé, celý peletón ho vyšiel spolu v nie brutálnom tempe, každý pokus o únik bol okamžite zlikvidovaný. Chlieb sa začal lámať na začiatku druhého okruhu, keď v stúpaní sa išlo veľmi rýchlo, toto tempo diktovali pretekári z Nemecka, Poľska a Ruska  až sa postupne vytvorili malé skupinky, ktoré sa navzájom v rovinatých úsekoch pospájali do troch 7 až deväťčlenných  skupín. Vpredu išla veľmi rýchlo 8 členná skupina, ktorá pred mojou 8 člennou skupinou získavala značný náskok aj preto, lebo naša skupina viac taktizovala ako ťahala. Veľmi ma mrzí záverečný špurt, kde sme špurtovali o 10. miesto, v skupine som skončil na poslednom mieste a celkove na 17. mieste.

Kompletné výsledky nájdete v sekcii Kalendár pretekov 2011. 

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.