CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

1.kolo SP v cyklokrose

1.10.2011 v Podbrezovej domáci cyklistický klub ŽP Podbrezová zorganizoval 1.kolo Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré bolo pre kategóriu muži Elite zaradené do UCI pretekov C2. 

Trať bola postavená okolo futbalového štadióna Podbrezová Štiavničky, väčšina trate sa vinula po tomto ihrisku s množstvom zákrut okolo kolíkov, atypické prudké schody dali pretekárom riadne zabrať, robili problémy s nasadením bežeckého rytmu.

V hlavnej kategórii muži Elite sa na štarte zišla fantastická konkurencia z Čiech, Poľska, Rakúska, v počte vyše 40 pretekárov. Preteky mali vypísané na 60 min. Hneď od štartu sa vedenia ujala Dlask z Čiech, Martin Haring sa držal na 13 pozícii. S blížiacim sa koncom pretekov sa na Dlaska dotiahol Róbert Gavenda, tri kolá sa striedali vo vedení a napínali divákov. Asi 15 m pred cieľom v pravotočivej zákrute ak chcel R. Gavenda vyhrať musel ísť s Dlaskom na lakte, čo aj urobil, získal vnútornú stranu zákruty a mohutným špurtom prešiel cieľovú pásku ako prvý. Martin Haring nakoniec skončil na peknom 8. mieste.


 V kategórii masters B / nad 50 rokov / Ladislav Longauer si počas celých pretekov na 30 min. strážil vedúcu pozíciu, ale nebezpečne naňho dotieral Jozef Ťahotný, ktorému sa podarilo 2 kolá pred cieľom dostať pred L. Longauera, v poslednom kole L. Longauer nasadil ostré tempo, predbehol J. Ťahotného a s prehľadom svoju kategóriu vyhral. „Po pretekoch povedal: Bezprostredne po skončení cestárskej sezóny som nabehol na cyklokros, išlo sa mi dobre, najviac mi vadila hrboľatá trať“!

Ivan Haas v kategórii masters A / do 50 rokov / skončil na 5. mieste

Kompletné výsledky nájdete v sekcii Kalendár pretekov 2011. 

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.