CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Svetový pohár Plzeň

Štybar ZdeněkSvetový pohár CDM v cyklokrose sa roztočil na plné obrátky pretekmi v Plzni v kategóriách žien a mužov.

V úvode pretekov došlo k nečakanej situácii, ktorá výrazne ovplyvnila priebeh pretekov.

 V čase, keď kameraman snímal pretekárov pred štartovnou páskou, komisár preteky odštartoval. Na túto skutočnosť doplatila celá pravá strana štartovného poľa na čele s Albertom či Mourayom, či Dlaskom. Najmä výborne idúci Albert sa v záverečných kolách dotiahol až takmer do špice, no jeho ôsme miesto ani zďaleka neodzrkadľuje vynikajúci výkon. Na rýchlej a veľmi náročnej trati sa už od úvodných kôl usadili ďalší favoriti na čele so Štybarom, Nijsom, Pauwelsom, Vantournoutom či Welensom.

O víťazovi sa už tradične začalo rozhodovať v druhej polovici pretekov. Od vedúcej desaťčlennej skupiny sa odpútala dvojica Štybar, Pauwels, do ktorej sa neskôr dotiahol Nijs. Títo traja sa pozorne strážili a o víťazovi sa rozhodovalo v záverečnom okruhu. Viditeľne najsilnejší Pauwels preteky výrazne takticky nezvládol, nechal sa podísť skúseným lišiakom Nijsom a rovnako Štybar ho pred seba nepustil. Nijs využil bohaté skúsenosti a doslova profesorsky zvíťazil. V cieli bol veľmi šťastný a sám poznamenal, že jeho dnešné víťazstvo si zabezpečil perfektnou taktikou v závere pretekov.

Štybar aj napriek veľkému úsiliu a snahe taktickou chybičkou vošiel do cieľovej rovinky až na druhom mieste a v závere kapituloval aj pred dorážajúcim Pauwelsom. „Chcel som veľmi vyhrať, nečakal som že Nijs využije malú škáru, ktorú som mu nechal a podíde ma pred cieľom. No jeho skúsenosti sú naozaj neuveriteľné, využil moju chybu a zvíťazil. V závere som sa už zlomil a tesne pred cieľom ma preliezol aj Pauwels, ktorý bol dnes suverénne najlepší, no rovnako ako ja sa nechal prekabátiť skúseným Nijsom. Moja forma nie je ideálna, no vidím, že to nie je až také zlé. O týždeň v Tábore sa pokúsim zvíťaziť,“ povedal v cieli úradujúci Majster Sveta Zdeněk Štybar.

39. miesto obsadil Gavenda, 42.miesto pomaličky sa zlepšujúci Haring. Do prvej päťdesiatky, zaručujúcej finančné prémie sa zmestili i Metlička (48.) a Barényi (49.). Robert Glajza po technických problémoch preteky nedokončil

Elite Muži :
1. NIJS Sven (BEL) LANDBOUWKREDIET 1:06:08
2. PAUWELS Kevin (BEL) SUNWEB – REVOR +00:00
3. ŠTYBAR Zdeněk (CZE) QUICKSTEP CYCLING TEAM +00:03
.............
39. GAVENDA Róbert   1:09:58
42. HARING Martin        1:10:12
48. METLIČKA Václav   1:11:10
49. BARÉNYI Milan       1:11:17

Kompletné výsledky

V pretekoch žien si najlepšie počínala Američanka Comptonová. V závere musela odrážať ataky Češky Nashovej, no tá pri snahe dotiahnuť sa na súperku mala nepríjemný pád, pri ktorom poškodila prehadzovačku a nakoniec sa cez ňu prehnala i Holanďanka Van Paasseová a obsadila tretie miesto. V súťaži žien Slovensko nemalo obsadenie.

Ženy :
1. Katarína COMPTONOVÁ (USA)   00:40:37
2. Sanne VAN PAASSEOVÁ (NED)  +00:18
3. Katarína NASHOVÁ (CZE)  +00:23

Svetový pohár pokračuje ďalším kolom už o týždeň, pretekmi v Tábore, kde už sa predstavia okrem žien a mužov aj kategórie juniorov a U23.

Kompletné výsledky nájdete v sekcii Kalendár pretekov 2011.

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.