CK Banská Bystrica will ride on Merida Reacto DA Limited

Home
Slovenčina (Slovenská republika)English (United Kingdom)

Svetový pohár Tábor

V kategórii mužov sa očakával predovšetkým tvrdý súboj medzi domácim úradujúcim Majstrom Sveta Zdeňkom Štybarom a Belgičanmi na čele s Nijsom, Albertom, Vantournoutom či Pauwelsom.

Relatívne suchá rýchla trať mala za následok, že prvé kolá jazdila na čele relatívne veľká skupina. Výborne si od štartu počínal Nemec Christoph Pfingsten, ktorý v úvode viedol, a dlho sa pohyboval na popredných miestach. V závere už na najlepších nestačil a obsadil 16.miesto. Po úvodnom oťukávaní sa do čela prepracovali všetci favoriti. Postupom času však niektorí tempu nestačili a od skupinky sa odpútal Kevin Pauwels, ktorý výbornou sólovou jazdou získaval cenné sekundy na dvojicu prenasledovateľov Štybar, Vantournout. Vystríhal sa taktických chýb a váhania z minulého týždňa a pohodlne si svoj veľký náskok udržiaval, či mierne z kola na kolo zvyšoval a s prehľadom zvíťazil. Je to jeho druhé víťazstvo vo Svetovom pohári CDM v kariére a je o to cennejšie, že po dvoch kolách ho vyšvihlo do čela celkového poradia, a v najbližšom podujatí v Koksijde oblečie biely dres UCI vedúceho pretekára Svetového pohára.

ŠTYBAR Zdeněk

Súboj o druhé miesto dopadol v prospech Štybara. Po minulotýždňovom treťom mieste sa mu ani tentokrát nepodarilo pred domácim publikom zvíťaziť. Tretie miesto patrí stále zlepšujúcemu sa Vantournoutovi.

V skupine za vedúcou trojicou sa zvádzali neustále boje o štvrté miesto, výborný a bojovný výkon podal Šimúnek, ktorému to nakoniec nevyšlo a obsadil ôsme miesto. Na štvrté miesto sa strojovou jazdou, rovnako ako minulý týždeň prepracoval cestár Mouray. Pre Svena Nijsa zostalo tentokrát "len" piate miesto. Výborné šieste miesto naopak obsadil belgický mladík Tom Meeusen, rovesník a dobrý kamarát nášho Gavendu. Práve Gavenda sa stal najlepším Slovákom, no jeho 41.miesto zaostáva za očakávaním. Do prvej päťdesiatky sa ešte zmestil i Barényi (44.). Haring obsadil 55., Metlička 56. a Glajza 58.miesto. Tentokrát sa Banskobystričanom Glajzovi a Haringovi nepodarilo dostať do finančne ohodnotenej prvej päťdesiatky. "Bohužial sme sa aj s Glajzom zaplietli do pádu po štarte, a aj napriek veľkej snahe a doslova naháňačke počas celých pretekov sa nám nepodarilo doskočiť si do skupinky jazdiacej pred nami. Som trochu sklamaný, pretože po dobrom výsledku a hlavne výkone v Plzni som si brúsil zuby na minimálne štvrdú desiatku, ideál by bol do tridsať. Bohužiaľ, nevyšlo mi to podľa predstáv, no sezóna sa len rozbieha, a po mojej zlepšujúcej sa forme verím, že bude doteraz moja najúspešnejšia." povedal v cieli víťaz SP z Bratislavy Martin Haring


kat. MUŽI

1.  PAUWELS Kevin (BEL)              1:02:58
2.  ŠTYBAR Zdeněk (CZE)               +00:32
3.  VANTORNOUT Klaas (BEL)      +00:35
.............................................................................
41. GAVENDA Róbert (SVK)           +03:54
44. BARÉNYI Milan (SVK)               +04:08
55. HARING Martin (SVK)               +06:05
56. METLIČKA VáCLAV  (SVK)      +06:13
58. GLAJZA Robert (SVK)               -3kolá

Thoroughtful analysis of optimal position on the bike provided by BG FIT technology, by BIKEPRO BANKÁ BYSTRICA.
Banner

Copyright © ckbb.sk 2024 - pre CK BB vytvorilo BikePro

Template by Templates for Joomla.